Saturday, 23 January 2016 10:09

Focal Sopra No2 på Støletorget.

Written by

 

Årets første demoaften hos Renaissance Audio ble avviklet sist torsdag. Gjest denne gangen var Multirom, og de spilte på Focal sine ferske Sopra No2.

 

Musikalske tradisjoner på Støletorget er vi etter hvert svært godt vant til, og årets første store begivenhet fant sted halvannen måned etter at de grandiose Sonus Faber Lilium til nesten seks hundre tusen tok pusten fra en fulltallig forsamling.

 

 

Denne gangen var det Isak Strand hos Multirom som var medarrangør, og han hadde med seg Focal sine høyttalere Sopra No2, som vi skrev om da de ble introdusert i mai 2015. Vårt første flyktige møte med disse var på årets Hortenmesse, der de var hovedattraksjonen på Multirom sin stand.

Sopra finnes både som stativhøyttaleren No1 til rundt 90.000,-, og som gulvmodellen Sopra No2 som var kveldens gjest. Den koster 130.000,-, og er en treveis modell der både mellomtone- og bass har separat avdelte kabinetter. Vi kjenner igjen profilen fra de større Utopia-modellene til Focal, som i tillegg har justerbare vinkler mellom de ulike seksjonene.

Diskanten på Sopra No2 er plassert i knekken mellom mellotone- og basskabinettene, og har lufting i bakkant. I tillegg til å være et distinkt designelement, har dette om funksjon å gi bedre arbeidsbetingelser for diskantene med berylliumsmembraner.

 

 

Både Isak og Roald sto vekselvis for musikken, og de har begge ved tidligere anledninger vist utsøkt musikksmak, og evne til å finne frem innspillinger som får frem det beste i de produktene det spilles på. På torsdag innebar det en flott miks av klassisk, jazz og pop/rock. To musikalske høydepukter ble for meg Fairfield Four sin mektige vokalfremførelse av These Bones, sammen med Miles Davis sin tolking av Basin Street Blues fra Seven Steps to Heaven.

Focal Sopra No2 imponerte stort, og viste fremragende allroundegenskaper. Formidabel dynamikk, kombinert med fremragende perspektivegenskaper og et stort lydbilde var førsteinntrykket.

 

 

Roald i renaissance Audio vil ha Sopra No2 fast i sin rikholdige utstilling, og uttrykker at han har stor tro på salgspontensialet til denne modellen. Jeg er overbevist om at han vil ta godt imot deg hvis du avlegger butikken på Støletorget i Bergen en visitt for å prøvelytte til Focal Sopra No2.

 

Forhandler: Renaissance Audio

Importør: Multirom

Les mer om Sopra hos Focal.

 

 

 

 

Read 7699 times Last modified on Saturday, 23 January 2016 12:38
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.