Saturday, 18 November 2023 17:51

Hifihub – ny aktør i Jessheim besøkt Featured

Written by

I helgen har to herrer med lang fartstid i H iFi-bransjen hatt åpning av en ny HiFi-butikk i sydkant av Jessheim sentrum. Vi avla forretningen et besøk lørdag formiddag.

Henning Morken og Øystein Hasnes er to herrer som til sammen har tilbrakt rundt tre tiår i et HiFi-etablissement som mener alvor i vestre del av Oslo sentrum. Og når de samme personene i fellesskap starter en helt ny HiFi-butikk, bør det ikke komme som en overraskelse at det fra første dag bærer preg av at også dette er en forhandler som later til å mene alvor.

Butikklokalet er et uvanlig valg, men ikke mindre tiltalende av den grunn. For i stedet for mer eller mindre sjablongmessige butikklokaler i et urbant sentrumsbygg, har Henning og Øystein valg å innrede en villa i sveitserstil fra 1890, og som tidligere har vært antikvitetsbutikk. Med andre ord et perfekt utgangspunkt for å skape lokaler med atmosfære og særpreg, og med tilgang på mange lytte- og demorom i variable størrelser. Teisengården ligger i sydkant av Jessheim sentrum, og byr på gode parkeringsforhold en liten halvtimes kjøretur fra Oslo.

Denne åpningshelgen var det ekstra tydelig at Morken og Hasnes mener alvor, for i tillegg til at det var krevende å avsløre at lokalene er rykende ferske, hadde denne duoen invitert flere tyngre aktører i HiFi-bransjen til å lede demoen i de ulike rommene. Hifihub har ellers hentet inn produkter fra flere norske importører, og har også egen direkteimport fra skandinaviske distributører.

Audiovector og Gryphon

Ole Klifoth er en kjent figur for HiFi-entusiaster flest, som grunnlegger av Audiovector, og han hadde tatt turen fra Sjælland i anledning åpningen. I det største rommet i første etasje ble det spilt på Audiovector sine toppmodeller R8 Arrete, med en prislapp på i underkant av åtte hundre tusen norske-. Disse ble drevet av tunge forsterkere fra Gryphon Audio.

Og dette oppsettet var nok det som overbeviste aller mest med formidabel lyd. Diana Krall sin tolking av Joni Mitchell sin legendariske A Case Of You låt magisk, og Dire Straits sin You and Your Friend låt veldig åpent og luftig. Stor lyd med fantastisk perspektiv var en fellesnevner.

I det samme rommet var det også rigget opp et oppsett med mer moderate Audiovector-høyttalere og elektronikk fra Ayre og Isotek.

The Chord Company

I et mindre rom i samme etasje hadde Patrick Mitchell fra The Chord Company rigget seg opp, et selskap som rett som det er blir forvekslet med elektronikkprodusenten Chord Electronics. Og som man kan forvente var det kabler det gikk i på denne demoen. The Chord Company introduserte nettopp en ny støyisolator for nettverkskabler kalt English Electric EE1, og den var hovedfokus for demoen da jeg var der. Den har en pris på rundt 375 UKP, og da får du med en ekstra nettverkskabel. Patrick Mitchell hadde AB-demoer med og uten strømrenser, og benyttet sporet North Dakota som gjennomgående demospor for ulike konfigurasjoner med og uten støyfilter, og med ulike nettverkskabler.

 

Ellers ble det kjørt på et relativt moderat oppsett, bestående av NAIM Uniti Nova, og et par Audiovector R1 stativhøyttalere. Men til tross for at det ikke var et direkte HighEnd-oppsett låt det godt.

Kef og Michi

Et av rommene som sjarmerte meg mest var Kef-rommet. Har var det Lars Kvaløy fra Neby som regjerte, og innledningsvis ble det spilt på et par Kef R11 Meta – et par gulvmodeller til rundt 70 tusen. Den oppgraderte Meta-versjonen av R11 har fått en tilsvarende oppgradering av den indre strukturen som de andre Meta-versjonene, og som startet med den populære mellomklassemodellen LS50. Sammen med R11 Meta var det benyttet et Michi forsterkersett, bestående av forforsterkeren P5 og effektforsterkeren M8. Interessant nok var det koblet til en Wiim Pro streamer til drøye to tusen, tappet digitalt til den innebygde DACen i Michi P5.

Etterpå stativmodellen Kef R3 Meta vist hva de duger til. Det er ikke så rent lite, og til prisen fremstår de som særdeles interessante mellomklassemodeller. 25 tusenlapper uten stativ, og for syv tusen ekstra får du originalstativer. Dette er modeller det kan være ekstra interessant å lytte nærmere til ved en senere anledning, og kan tenkes å være en hard nøtt for bl.a. B&W 705, som vi testet i sommer. Alle de samme demosporene som innledningsvis ble servert på Kef R11 Meta spilte utmerket også på R3 Meta.

Da jeg avslutningsvis ba Lars om å spille Never Ever Land med Infected Mushroom, hadde han samtidig koblet til SVS sin rimeligste subwoofer SB-1000 med en 12-tommer drevet av en 325 watts forsterker som topper på 800 watt i kortere intervall. Det gir selvfølgelig en uanstrengt gjengivelse av dette basstunge sporet, men jeg mistenker at R3 Meta hadde funket temmelig bra på egen hånd også.

Burmester

Det største rommet i 2. etasje er rigget opp med oppsett fra Burmester i den ene enden. Her var det Burmester for alle pengene i både elektronikk og høyttalere, og gulvmodellene var etter alle solemerker Burmester B38. De ga en flott gjengivelse av Anette Askvik sitt etter hvert obligatoriske testspor Liberty, et spor jeg selv også har hatt med i min standard testløype. En fascinerende coverversjon av Dire Straits-klassikeren Brothers in Arms med Club for Five har sneket seg under min radar tidligere, og hadde en flott rasp i vokalen, på en ellers fremragende gjengivelse.

Stylus Audio

Den svenske grossisten Stylus Audio hadde rigget seg til i motsatt ende av Burmester-rommet, og her var det Daniel Hofmann som hadde regien. Her ble det spilt på en flott platespiller fra den engelske HighEnd-produsenten Vertere. Den samme produsenten sin RIAA med navn Phono-1 MkII L sendte signalet videre via elektronikk fra Soulnote til et par av toppmodellene i Peak-serien til YG Acoustics.

Dominique Fils-Aime sitt spor Birds er etter hvert kanskje enda mer standard HiFi-spor på messer og demoer som Anette Askvik sin Liberty, og også dette sporet har jeg i min testløype. Men dette var likevel første gang jeg har hørt Birds på vinyl. Og med en så flott vinylrigg bare må det bli bra, veldig bra faktisk. Dette er ellers et spor med ikke så rent lite v-form i frekvensgangen, og var et spor som var heftig diskutert i Audiophile-redaksjonen sitt messe-vorspiel før Hortenmessa.

Focal

I tillegg til et par stativmodeller fra Focal som var plassert på siden sammen med en lang rekke Audiovector-modeller, var det på loftet det var mulighet for å hilse på bredden fra Focal. Men da i form av hodetelefoner sammen med Naim-elektronikk. Både Celeste og Clear MG er kjenninger som har vært på testbenken, og i tillegg var det et eksemplar av de trådløse Bathys i den ferske varianten Dune Edition.

Audiophile.no ønsker hifihub lykke til med en ny flott HiFi-forretning!’

Les mer om hfihub

 

Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.