Monday, 14 January 2002 23:00

Sony DVP-NS900V

Så er den her da. Spilleren som på forsiden av et britisk hifiblad var omtalt som verdens beste DVD-spiller lenge før den ble lansert her i Norge. Jeg fikk tak i et eksemplar fra Rolfs som har fått seg en ukes testing nå...

av Stian Gårdsvoll, 15.januar 2002

Og den spiser alt. CD, SACD, CD-R, CD-RW, DVD-V, Video CD. Mangler bare DVD-Audio...

Sonefri!Gode nyheter for de som har plages med Sony-spillere som må gjøres sonefri i hardware; denne lar seg gjøres sonefri med software! En viss tastekombinasjon tastet og vips! så er den sonefri. Fungerer med RCE også, så lenge firmware er nyere enn 1.40. Vi tester med The Patriot sone 1, og det gikk helt fint. Så nå er det slutt på 1000 kroner i mod....

imageSolid bygget
Dette er ikke noe puslete to-kilos produkt. Skikkelig chassis, solid knapper og en skikkelig god følelse i betjeningen av spilleren. Det eneste er at plateskuffen virker litt spinkel, men det er nok ikke noe problem i praksis. Spilleren er utstyr med skikkelige føtter, som gir god luftkjøling rundt chassis. Displayet er meget bra og lettlest.

Betjening
Fjernkontrollen er god, men ikke særlig mer heller. Knappene er logisk plassert, men det er noe tungvint å f.eks. endre fra stereo til Multichannel for SACD. Men man går ikke tilbake til stereo... ;-)Knappene på fronten er også gode, men det er lett å rote med open og play-knappene. Fjernkontrollen skal kunne programmeres, men dette fikk vi ikke til å fungere med Thomson TV og Sony (!) preamp. Dette må vi sjekke nærmere med leverandør.

Strålende bilde!image
Bildet er en historie for seg selv. Dette er det beste jeg har sett, og det er absolutt på nivå, og bedre enn, det aller meste jeg har sett. Det er bedre metning og kontrast enn på 735'en fra samme produsent. Bilde kan oppleves som noe mørkt, iallefall på vår Thomson 100Hz 28 16/9, men ikke værre enn at det enkelt kunne justeres.

Lyd
Lydbildet er bedre enn typisk "Sony-lyd". Mellomtonen er fortsatt noe slank, men bassen er dyp og velkontrollert, og toppene er friske, uten å bli aggressiv.

Jeg kan så absolutt leve med denne som både primær CD og DVD-kilde lydmessig.

imageSACD
Super Audio CD er en av primærfordelene med denne spilleren. Den spiller både to og 6-kanals plater. Det følger med en dobbel-CD med et tyvetalls låter i stereo og multikanals. Jeg ble meget imponert over SACD, og særlig var multikanalsmiksene gode. Vesentlig bedre enn de 5 DVD-Audioplatene jeg har lånt øre til. Bakkanalene var brukt mer diskret og vesentlig mer smakfullt. Akustikk og "miljøinformasjon" var primærbruken. På enkelte plater ble vokal og instrumenter supplert av bakhøyttalerne som gav en meget fin virkning.

Bass management på SACD
Det har vært endel skriving på nettet og i endel newsgrupper negativt om SACD sin form for Bass Management og da spesielt håndtering av LFE-kanalen. Her er det endel misforståelser ute og går...For det første: SACD har ikke noen LFE-kanal. SACD har en sjette full range kanal, som kan brukes til hva som helst. På 6 av 8 multikanals innspillinger jeg hørte på, så var det ikke noen manglende bass i Multichannel uten sub. Men hvis man har en sub, så må man legge til en +10dB boost ett eller annet sted i signalkjeden. Jeg gjorde det i preamp, og fikk da et ekstremt flott og "fullendt" lydbilde.

Dette er lovende Sony og Phillips!!

Jeg skal se nærmere på de problemene med fjernkontrollen og kjøpe inn flere SACD-plater for testing. Men dette er rett og slett ikke noe annet enn et knakene godt produkt. Så lenge du ikke plages av noen sekunder pause ved lagskifte og at det står Sony på produktet, så er du i mål - iallefall i denne klassen.

Read 7451 times
More in this category: « Sony DVP-NS905V Sim Audio Equinox »