Thursday, 30 January 2014 09:49

Ny generasjon Blu-ray spillere fra Sony.

Written by

På CES i Vegas for få uker siden ble 2014-generasjonen av Blu-ray spillere presentert. De heter BDP-1200/3200/5200/6200.

Les mer:

Det er ikke veldig mye nytt i denne serien. Det er interessant å merke seg at Sony følger opp det noe dristige grepet helt å droppe analoge utganger. Dette har lenge vært en gjennomgående trend at selv påkostede modeller av universalspillere ikke har analoge 5.1/7.1-utganger. Nå ser det ut til at denne trenden også utvides til å omfatte stereoutganger. Ingen tvil om at dette gjør noe med fleksibiliteten til spillerne. På en annen side er det stadig mer utbredt med digitale inn ganger og DACer på stereoforsterkere.

En entydig positiv trend er at støtte for SACD blir å finne på stadig flere modeller. Alle de fire nykommerne fra Sony har støtte for DSD ut via HDMI, noe som gjør at de kommer inn under vår definisjon av begrepet Universal-spiller. De har også alle valgfri konvertering fra DSD til PCM – nyttig dersom mottakeren ikke er DSD-kompatibel. SOny var SACDens mor sammen med Philips, og det er flott å se at SACD-støtten hos Sny er på full retur også på mainstream-produkter, etter en heller laber periode for få år siden.

Toppmodellen Sony BDP-S6200 har ellers oppkonvertering til 4K. Et interessant grep, siden trender tyder på at 4K kan få gjennomslag både i bransjen og i markedet.

Les mer hos Sony.

 

Last modified on Friday, 24 July 2020 21:17
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.