onsdag, 29 juli 2015 10:46

Musette – ny DAC fra Metrum Acoustics

Skrevet av

Metrum Acoustics lanserer ny DAc. Musette erstatter den tidligere innstegsmodellen Octave, men sikter høyere…

 

2. nyttårsdag meldte vi om en ny DAC-konstruksjon fra NOS-tilhengeren Cees Rujtenberg i Metrum Acoustics. NOS er forkortelse for Non OverSampling, et konsept som spesielt har blitt gjort kjent gjennom Peter Qvortrup i det engelske firmaet Audio Note.

Vår egen seniorskribent Stig Arne Skilbrei har også fattet spesiell interesse for dette konseptet, og har testet noe modifiserte utgaver av gamle tungvekts CD-spillere CD304/CD304 mk2 og Cd960 fra Philips. Du kan lese Stig Arne sine grundige tester av de modifiserte CD304 her, og CD960 her.

 

 

Tilbake til Metrum Acoustics – Pavane er en HighEnd DAC som også benytter seg av NOS-DACer. Dette er en flaggskipmodell, som i Norge ville hatt en prislapp over 50.000,-. Men i den helt nye modellen Musette har Cees tatt med mye av teknologien fra Pavane, inklusive de to Transient R2R ladder Dac One chipene som også sitter i flaggskipmodellen. Dette er DAC-chiper som er i stand til å håndtere svært høy samplingrate, men som i praksis er begrenset av industristandarden 384kHz.

 

 

Musette er ellers en erstatter av Octave II, og bygger på det samme kabinettet. Men den har ny front- og bakplate. Men i forhold til Octave II er det altså en betydelig tekologisk oppgradering i Musette. Av innganger finner vi en USB, en optisk og to coax digitalinnganger.

Musette blir tilgjengelig i september 2015, og prisen vil bli ganske lik prisen på Octave II – rundt 1200 Euro.

 

Vi har gjort avtale med produsenten om test av Musette når den er tilgjengelig. Følg med!

 

Les mer om Musette hos Metrum Acoustics.

Les om NOS-DACer her.

 

Sist redigert onsdag, 29 juli 2015 13:05
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.