lørdag, 01 februar 2020 12:23

Linn App for iOS prøvekjørt.

Skrevet av

Linn lanserer en nydesignet app for sine DS-streamere. Den nye tar over stafettpinnen for Kazoo.

Linn har en etter hvert svært lang historikk med sine DS-streamere, og dermed også med brukergrensesnittet av disse. Det startet med den svært lite sensuelle Linn GUI, helt uten albumgrafikk. Men det gjorde jobben. Brukergrense ble langt bedre med Kinsky, og med appen Kazoo som kom i 2014 var de på høyden med det aller meste av brukergrensesnitt for streamere. Den finnes både for PC/MAC, og for iOS og Android. Du kan ellers lese en stemningsrapport om appene i vår artikkel som ble publisert i 2013.

Linn App

Nå har Linn lansert en helt ny app for DS-styring, og her er det en del nyheter og forbedringer. I første omgang er den tilgjengelig for iPhone og iPad men den vil bli tilgjengelig på flere plattformer etter hvert. Appen krever iOS 10 eller nyere.

Linn sin liste over forbedringer inneholder disse elementene:

  • Lagring og tilgang til spillelister hvor som helst på et hvilket som helst Linn-system
  • Musikksøk på tvers av alle strømmetjenester og lagret musikk i samme søk.
  • Forbedret tilgang til lossless strømmetjenester, inkludert TIDAL og Qobuz
  • Forbedret tilgang til multirom kontroll funksjonalitet.
  • Direkte tilgang til all funksjonalitet via tabs som alltid er tilgjengelige
  • Konfigurere systemvariabler og oppdatere firmware direkte fra appen.

 

Prøvekjøring av Linn App

Som bruker av Linn DS i ca. 13 år er umiddelbar prøvekjøring en selvfølge. Nå er situasjonen den at Linn ikke tar ned den gamle appen Kazoo, og jeg kommer nok til å a en parallellkjøring i en periode.

Den umiddelbart åpenbare forskjellen mellom Kazoo og Linn App er det grafiske uttrykket. Overgangen fra et mørkt til et lyst design kan kanskje være et lysglimt for en del brukere. Og siden Audiophile.no nettopp har foretatt en transformasjon av vårt webdesign i samme retning er jeg vel programforpliktet til å si at det er et stort fremskritt…

Endringen til at du kan foreta musikksøk på tvers av strømmetjenester og musikkbibliotek er et selvfølgelig fremskritt, en egenskap vi ellers er vant med fra Sonos. Eller Roon, for den del.

Grensesnittet for TIDAL har blitt mer tiltalende. Og for oss som har TIDAL som primær strømmetjeneste er dette et viktig punkt, særlig siden heller ikke Linn streamerne kan kommunisere direkte med TIDAL sin egen app, uten at det tas i bruk AirPlay 2 eller songcast. Det er det meg bekjent bare Sonos som kan. Og så er det fremdeles bare originalappen som kan la deg velge sorteringskriterier for lagrede favorittalbum og favorittartister. Albuminfo er omfattende, og bedre grafisk med videre linker enn i Kazoo. Eneste jeg savner er at lanseringsår bør være supplert med data. Det var det heller ikke i Kazoo.

Spotify er noe overraskende utelatt i den nye appen. Nå er situasjonen den at du også i den gamle appen ble linket over til Spotify sin originalapp, noe som er en god løsning. Bruker du Linn App må du finne frem Spotify appen selv. Siden det er Spotify Connect vi snakker om, foregår selve streamingen uansett alltid fra streameren, ikke iOS-enheten.

Navigeringen styrkes av at du alltid har hovedkategorier tilgjengelig i form av tabs nederst på skjermen. Hurtigere navigering er et faktum, og er vanligvis kjærkomment for alle brukere. Og så har du direkte tilgang til systemkonfigurasjoner fra appen, der du tidligere måtte gå inn via Linn Konfig. Og nei, det er ikke skrivefeil i «Konfig», det er Linn sitt språkunivers.

Nye Linn App er bokstavelig talt et lyspunkt for DS-brukere, der tiltalende grafisk brukergrensesnitt er hovedingrediensen. Og så finnes det fremdeles forbedringspotensiale i enkelte detaljer, som gjør at vi som er Linnentusiaster fremdeles kan ha noe se frem til i oppdateringer.

 

Les mer om Linn App hos Eksakt Hi-Fi

Les mer om Linn App hos Linn

Sist redigert søndag, 02 februar 2020 11:23
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.