fredag, 25 september 2020 13:30

Krane – ny tonearm for Linn Majik LP12

Skrevet av

Linn har i dag lansert en helt ny arm for basisversjonen Majik av den ikoniske platespilleren LP12. Krane skiller seg kraftig ut designmessig fra tidligere armer fra Linn. Fra armer generelt også, for den del.

Linn Majik LP12 har i over 10 år vært Linn sin rimeligste platespiller, etter at den enda rimeligere Basik for lengst er historie. Og med unntak av et enkelt element har Majik LP12 vært en fullblods Linn-spiller. For armen har vært en ProJect 9CC. Og selv om dette sikkert er en utmerket arm, er det ikke helt greit blant reinspikka Linnister.

Kanskje av den grunn lanserte Linn en helt ny arm for Majik LP12 i begynnelsen av 2019. Det var en arm konstruert av Linn, men de gikk til Jelco for å få den produsert. Denne kan du lese mer om i vår nyhetsartikkel fra 2019.

Blant annet produksjonsproblemer knyttet til Covid 19 og noen andre produksjonstekniske utfordringer har ført til at Jelco har valgt å legge inn årene. Linn har etter det benyttet anledningen til  å se seg om etter en annen og bedre arm.

Linn Krane

Nå letter Linn på sløret for den kommende nye armen som skal være på plass i november, med navn Krane. Den bygger på en eksisterende modell fra Clearaudio, og det er modellen Satisfy Kardan det er snakk om. Denne ser til forveksling ut som Linn Krane, men Linn opplyser at det gjort diverse modifikasjoner på denne armen for å oppfylle Linn sine spesifikasjoner.

Gilad Tifenbrun uttaler at Linn ser denne endringen som en mulighet for å levere økt ytelse fra Majik LP12, og hevder at den nye Krane armen vil hente flere detaljer fra platen for enda bedre lydkvalitet. Krane vil sammen med den nye Karousel bæringen som vi skrev om tidligere i år vil ifølge Tifenbrun løfte Majik LP12 sin ytelse til et høyere nivå, og befester spilleren sin posisjon som en entry level platespiller med høyeste ytelse og best valuta for pengene.

Vi kjenner foreløpig ikke eksakt pris på Krane, verken i Norge eller noe annet sted. Men Clearaudio Satisfy Kardan koster 1.200 Euro i Europa. Det er derfor grunn til å anta at den nye armen på Majik LP12 blir vesentlig dyrere enn den som ble lansert i 2019, som hadde en veil pris i løs vekt på lanseringstidspunktet på kr. 6.930,-, og som nå koster kr. 7.350,-. Det er fristende å anta en Norsk pris på 13-15.000,- for den nye Linn Krane.

Majik LP12 med den gamle armen lå på ca. 35.800,-, mens den med Linn Krane kommer på kr. 42.263,-.

 

Linn forhandles i Norge av Eksakt Hifi

Du kan lese mer om Linn her

Sist redigert fredag, 25 september 2020 14:27
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.