tirsdag, 06 juni 2017 08:42

HomePod - Apple sin intelligente høyttaler

Skrevet av

Apple viste i går frem sin kommende intelligente høyttaler. HomePod kan du snakke fortrolig med.

Onde tunger kan tenkes å hevde at Apple har slikket sine sår i 10 år, etter at deres forrige og første høyttalerprosjekt floppet. Den het iPod Hifi, og var en kanskje alt for stor og dyr høyttaler med dockingstasjon for iPod. På en annen side vil gjerne Apple sine tilhengere hevde at dette er nok et eksempel på Apple sin evne til å dukke opp med rett produkt til rett tid.

Uansett er det neppe tvil om at Apple HomePod vil få stor betydning i markedet. Forutsatt at Siri viser større treffsikkerhet når det gjelder hjemme-navigering enn det som tidvis utvises for oss som overlater bilnavigeringen til Siri. Ellers kan det lett gå som med Svenskene – der den ene sa «Jag er intelligent». Og fikk til svar «inte jag heller…»

HomePod er selvføglelig primært en høyttaler, og som sådan ryktes det at den låter uforskammet bra. Den har et toppmontert basselement som fyrer oppover, og suppleres av syv diskantelementer i en rundstrålende konfigurasjon.

 

 

Intelligent høyttaler

Kanskje mer interessant er det at høyttaleren også har seks mikrofoner i en sirkulær oppstilling. Dette indikerer at Apple mener alvor – du kan nemlig snakke med denne høyttaleren. Nå er det for så vidt ikke noe oppsiktsvekkende med en dings med mikrofoner. Det har folk flest hatt i heimen i mange tiår, og heter båndopptakere. Eller kassettspillere. Det som skiller HomePod fra en middels kasettspiller er at den responderer på det du sier, der kasettspilleren bare lagrer det på en kassett. Og i verste fall lager en båndsalat av samtalen.

For det er her Siri kommer inn i bildet. Mange av oss har stiftet bekjentskap med Siri gjennom iPhone, og vi har stort sett blitt en smule imponert over det hun kan. Og av og til frustrert over hva hun ikke forstår. Uansett åpner det et svært spennende perspektiv med en slags kunstig intelligens inne i en høyttaler, som gjør at du kan be om å få avspilt din favorittlåt. Eller spørre om annen informasjon knyttet til musikken.

Nå er ikke Apple alene om dette konseptet. Både Google, Microsoft og Amazon er på banen, og Sonos har allerede lansert et samarbeid med Amazon sin Alexa. Men, the proof of the pudding is by talking to it, og tiden vil vise hvor godt de enkelte aktørene greier å implementere sine systemer i praksis. Spennende blir det uansett.

 

Les mer om HomePod hos Apple.

 

Sist redigert tirsdag, 06 juni 2017 08:57
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe