onsdag oktober 16 , 2019
onsdag, 06 august 2014 08:56

DA-10 - Denon med ny DAC.

Skrevet av

Denon lanserer ny dac som helt tydelig sikter inn mot smarttelefoner. Les om Denon DA-10.

 

Det er kort tid siden Denon lanserte sin forrige DAC -  i februar meldte vi om den nye USB-DACen Denon DA-300USB. Selv om Denon DA-10 deler mye av DA-300USB sin funksjonalitet, sikter den inn på den mobile delen av HeadFi-markedet.

DA-10 har grunnflate og form omtrent som en iPhone, og er åpenbart spesielt tunet mot å være makker til iPhone, eller andre smarttelefoner for den del. En tiltalende makker for audiofile mobilbrukere!

Den har med sin valgfri variable utgang også kapasitet som en komplett hodetelefonforsterker. I tillegg er det stillbar gain. En smart detalj som understreker den mulige lommebruken DA-10 vil være eksponert for, er de fremstikkende vingene som skjermer volumkontrollen.

 

 

I likhet med DA-300USB kan også DA-10 streame DSD. DACen er en PCM 1795, en DAC med kapasitet for 32bits/192kHz. Som USB-DAC jobber den i asynkron mode, noe som sikrer at DA-10 har hånd om timingen, og reduserer jitter til det som skapes intern i den lokale klokken.

Det er også en analog inngang, som gjør at den også kan fungere som en hodetelefonforsterker for analoge kilder. Denon antyder ellers 8 timers spilletid før lading med denne kompakte enheten som veier 240g.

 

Vi kjenner ikke prisen enda, men utenlandske prisantydinger tilsier et sted mellom to og tre tusen når den dukker opp på det europeiske markedet i november, eller der omkring.

 

Lest 3792 ganger Sist redigert onsdag, 06 august 2014 09:22
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Les det digitale tidsskriftet AUDIOphile No.1:

Annonser

Nyeste tråder på Hifisentralen