Thursday, 06 October 2016 18:41

Ny Uniti-generasjon fra Naim

Written by

 

Uniti er den kompakte serien med streamingbaserte integrerte forsterkere fra Naim. Nå kommer den i en ny generasjon, og familien teller fire medlemmer.

For et års tid siden testet vi den minste modellen i Naim sin Uniti-serie. UnitiQute 2 var navnet, og den gjorde et solid inntrykk i testperioden, til tross for sine beskjedene 30 watt. Eller kanskje det var på grunn av…?

 

 

Uansett, nå kommer det en helt ny generasjon med modeller i Uniti-serien. Og minstemann heter Atom, og må vel trygt defineres som arvtakeren til UnitiQute 2. Effekten er økt til 40 watt, men det er egentlig den minst interessante nyheten. Jeg tenker vi starter med å nevne at den i likhet med to større modeller har fått utlevert den hypersensuelle volumkontrollen fra flaggskipet Statement. Og fra MuSo-modellene. Dette var en av de attributtene ved Mu-So Qb som jeg ble smellforelsket i da jeg hadde den på test for noen måneder siden. Den er så tiltalende å betjene at du fristes til å gå bort til apparatet for å skru opp, i stedet for å bruke fjernkontrollen.

Men det er mer, mye mer. Et 5-tommers display i farger sørger for kommunikasjon med brukeren. Det samme gjør en toveis fjernkontroll.

Andre interessante nyheter er at det er støtte for Google Cast, og kompatibilitet med HDMI ARC gjør at den slår følge med erkerivalen Linn når det gjelder støtte for HDMI. Støtte for Spotify og TIDAL tar vi etter hvert som en selvfølge fra Naim, selv om TIDAL ikke var på plass enda da jeg testet UnitiQute 2.

Uniti Atom vil ha en veil. pris i Norge på 19.995,- når den er på plass i desember.

 

 

Uniti Star er storebroren til Atom, og vil ha en forsterker på 2x70 watt. Den har også et CD-drev, som bufrer dataene før avspilling. Veil pris på 35.995,- uten tuner, og 37.995 med tuner. Den er forventet å være tilgjengelig i løpet av første kvartal i 2017.

 

 

Uniti Nova er navnet på toppmodellen i serien. En mer påkostet forsterker som yter 2 x 80 watt, og veil. Pris på 45.995,-, som øker til 48.995,- hvis du vil ha med tuner. Også den har forventet ankomst i første kvartal 2017.

Og da gjenstår bare Jack the Ripper. Eller Uniti Core, som er navnet. Det er en ripper som har lagringskapasitet på opp til 100.000 låter. Veil pris på 21.995,-, og er forventet i desember 2016.

 

 

 

Les pressemeldingen fra den norske importøren Multirom.

Nye Uniti 

 

 

Naimlegenden samlet i 4 stilfulle musikalske bokser!

Nye Uniti implementerer sømløs digital innovasjon med ekte analog sjel for å spre musikkglede for enhver situasjon og ethvert hjem. Serien består av de integrerte strømmeforsterkerne Atom, Star og Nova, samt musikkserveren Core.

Det stilrene ytre er hentet fra toppmodellen Statement med den ikoniske volumkontrollen som etterhvert en bred skare av kunder kjenner fra prisbelønnede Mu-so. En høyglanset front med flott 5-tommers fargedisplay pryder fronten på produktene og en 1 centimeter tjukk aluminiumsplate pryder toppen og gir fundament til konstruksjonen. Nye moderne maskiner har flyttet inn på fabrikken i Salisbury for å oppnå ypperste gjennomgående kvalitet både på det ytre og det indre av nye Uniti, denne serien skal både sees høres og kjennes riktig ut, en nytelse for alle sanser.

 

Ny avansert strømmeplattform

Den nye streamingmodulen til Naim er fremtidsrettet har masser av minne samt bakover kompatibilitet og integrerer sømløst med Naims Mu-so og nettverksprodukter. Signalet avleveres nå av streamingmodulen med eget separat klokkesignal for minimalt jitter. Lav-volts differansiell signalgang blir brukt for å minimere interferens noe som er essensielt med de mange analoge delene i Uniti-produktene.

 

Ny Wi-Fi teknologi 

Med siste generasjons 802.11b/g/n/ac wi-fi med beaming vil strømming av musikk uansett plassering i forhold til ruter bli en utfordring som hører fortiden til. 2 antenner, en på hver side av apparatene sørger for bred dekning. Disse har et isolerende lag bak seg for å skjerme selve elektronikken for interferens og gir også antennene bedre forhold. Større buffer vil også sørge for jevnere avspilling når forholdene er dårlige, hele 5-minutter vil potensielt ligge i minnet på enhetene når en låt avspilles.

 

4.generasjons SHARC DSP

Både Atom, Star og Nova nyter godt av Naims egen RAM-buffer-teknologi som implementerer proprietær 16x oversampling og 40-bit floating point. Den nye prosessoren er latterlig overkonstruert og kan med enkelhet prosessere alt av komplekse musikksignal som kastes mot den. Dette fjerner digital jitter og gjør at Naim kan bypasse de innebyggete filterne i Burr Brown DAC`ene med store forbedringer i lyden som resultat. Den ekstra kraften gjør produktene forberedt på fremtidige formater.

 

Google Cast, airPlay, HDMI ARC og mye mer

Viktige nye tjenester som Google Cast, airPlay og HDMI ARC med galvanisk skille gjør at Uniti har og spiller «alt». Rikelig med digitale og analoge innganger øker fleksibiliteten ytterligere.

 

Multirom også fra vinyl!

Den nye DSP`en muligjør for A/D konvertering som gjør at de analoge inngangene kan brukes som multiromskilde på samme måte som strømmeinngangene opptil 5 rom. Kombiner f.eks en Atom med 2 Mu-so QB og så kan du endelig sette på godplaten og vandre gjennom huset og nyte vinylen i hele huset!

 

Ripping til ekstern lagring på alle enheter

Det er ikke bare Core som ripper plater, også Atom, Star og Nova vil rippe opptil 20.000 låter til USB-disk ved å koble til et drivverk via USB og servere musikken som en drøm. Star ripper naturligvis med sitt innebyggete drivverk.

 

A/B push pull 

Forsterkerdelen som sitter i enhetene er forsynt av en strømforsyning så stor som boksene ville romme. Naim velger som alltid A/B forsterkning da de mener dette er mest musikalsk til tross for de utfordringer det gir i en tettpakket forsterker.

 

Analog volumkontroll med digital styring, 2-veis fjernkontroll og en av markedets beste apper

Hjertet i de gode forforsterkerne som sitter i nye Uniti består av en dual analog kontrollteknologi hentet fra den prisbelønnende NAC-N 272. Fjernkontrollen har bakgrunnsbelysning som viser volumet og justeres simultant enten du justerer lyden på forsterker eller fra kontrollen i når du sitter i sofaen. Med Naim-appen er strømming av TIDAL og Spotify en ren nytelse, ny og gammel musikk serveres med et tastetrykk!

 

Uniti Atom

Forgjengeren Unitiqute 2 fikk lovord fra en samlet presse verden over og høstet priser også her til lands for sin innovasjon rundt den originale integrerte shoebox Naiten. Enda kraftigere enn før med heftig SHARC DSP og med mange nye funksjoner trer Naim Atom frem som det eneste du trenger for å snuse på seriøs musikknytelse på fornuftig budsjett. Mye strøm og 2x 40 kraftige «Naimwatt» gjør denne til alt annet enn en lettvekter. 

Veil. 19.995,- Forventet levering ila. desember 2016

 

Uniti Star

Med innebygget CD-drivverk som bufrer CD`en mens den avspilles vil dette ikke bare være en av de flotteste strømmeforsterkerne på markedet i prisklassen, den vil la CD-folket juble med høy røst! Mye strøm og 2x 70 kraftige Naimwatt gir den også nok power til å drive mer krevende høyttalere enn Atom. 

Veil. 35.995,- (37.995,- Tuner) forventet levering Q1 2017

 

Uniti Nova

Som direkte arvtager til Superuniti kunne den naturligvis hett SuperNova, men Naim er som alltid beskjedne. Her er alt fokusert på suveren lyd fra en kompakt og solid enhet. Dette er High-End med stil og seriøsitet man kan være stolt av. Mye strøm og 2x 80 meget kraftige Naimwatt med overdimensjonert trafo gjør at denne rocker avgårde med tonnevis av Pace, Rythm and Timing, Musikk neste! 

Veil. 45.995,- (48.995,- Tuner) forventet levering Q1 2017

 

 

 

Uniti Core

Kjernen i alle musikkelskeres liv er platesamlingen og denne ripper og organiserer opptil 100.000 låter fra CD-samlingen din eller ditt nedlastede arkiv. Kjøp egen intern disk etter behov eller bare bruk ekstern USB-disk om du vil. Helt ny rippe og -serverplattform gjør dette til den endelige løsningen for dem som vil ha en seriøs og brukervennlig måte å flytte CD`ene på loftet på; og det helt uten emosjonelle komplikasjoner, serverappen tilbyr mer glede enn å holde CD-coveret i hånden!

Veil. 21.995,- forventet levering ila. desember 2016.

 

Uniti 2-veis fjernkontroll (følger med på Atom, Star og Nova)

 

 

Liste over funksjoner

 • Multiroom New Uniti gives the option of playback of sources, including analogue ones, in multiple rooms (up to five rooms) in sync (Party Mode) or of having differing music in different rooms. An example may be a turntable connected to the analogue input being played simultaneously and in sync to 5 different rooms. Nothing says party like good vinyl. Analogue Line-Level Output For connection to an external power-amplifier. Headphones Front panel 3.5mm headphone jack with new upgraded headphone amplifier with significantly improved performance.
 • Digital Input (TOSlink and Coax) Play audio from external digital sources, such as computer games. TOSlink is ideal for connection to devices with noisy power supplies.
 • SD-Card slot (Uniti Star & Uniti Nova only) Play, store and serve music simply and conveniently via the SD card slot.
 • Rip and Store (Uniti Core) Create bit perfect copies of your CDs and store the rips on a user installed hard drive or NAS drive.
 • Bluetooth Pair with a Bluetooth device to instantly play music. Also compatible with aptX HD.
 • AirPlay and Apple Music Stream music from iPhone, iPad or iPod Touch or from iTunes.
 • TIDAL The lossless streaming service is integrated into the system for an immersive, high-quality sound experience.
 • GoogleCast for Audio (GC4A) Google Cast for Audio – play music directly from a mobile or laptop, directly from enabled apps.
 • Spotify Connect Native support for Spotify to stream millions of songs from a portable device or laptop.
 • UPnPTM (Universal Plug ‘n’ Play) Stream stored music from a PC, Mac or network attached storage in high-resolution up to 32bit 384kHz or DSD128.
 • Internet Radio Access to thousands of global internet radio stations and save to favourite presets for easy access.
 • Rip and Store (Uniti Atom and Uniti Nova) Plug in an external USB CD/DVD Drive and create bit perfect copies of CDs. Store up to 20 thousand tracks either on an USB stick/ USB hard disc (Atom) or USB Stick, SD Card or USB Hard Drive (Uniti Nova). Have access to your music from any connected Uniti player without the need for a separate music server. Rip and Store (Uniti Star) Create bit perfect copies of your CDs. Store up to 20 thousand tracks either on an USB Stick, SD Card or USB Hard Drive. Have access to your music from any connected Uniti player without the need for a separate music server. USB Play, store music to a hard drive or USB stick.
 • HDMI (Optional on Atom – Q1 2017) HDMI-ARC connectivity, fuss free hook-up to a compatible TV. Fully galvanically isolated.
 • 3.5mm Analogue Input Play music from other digital and analogue sources including MP3 players.
 • Amplification Uniti Atom Uniti Star Uniti Nova

 

 

 

 

 

Last modified on Thursday, 06 October 2016 19:16
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.