Saturday, 12 January 2019 19:11

Alva TT – ny platespiller i mellomklassen fra Cambridge Audio

Written by

 

Våre venner midt i England drister seg inne på helt nye jaktmarker. Cambridge Audio Alva TT er en helt ny platespiller med egenskaper vi ikke har sett før.

Cambridge Audio er vel renommert for å lage produkter i budsjett og mellomklassen som gir god valuta for pengene. Hittil er har det vært elektronikk og noen enklere høyttalerkonstruksjoner de har fokus på, i tillegg til streamingprodukter. Og det inkluderer noen RIAA-trinn i lavere prisleie. Siste skudd på stammen var RIAA-trinnene Solo og Duo, som vi skrev om for et drøyt år siden.

Nå har de altså lansert en helt ny platespiller, og det er flere forhold som overrasker med spilleren Alva TT. Men vi starter med det som ikke overrasker. Armen har de åpenbart shoppet hos sine venner i Essex – dette er vel trolig en RB110 eller RB220. Mest sannsynlig sistnevne, gitt prisklassen spilleren befinner seg i. Det er uansett en helstøpt konstruksjon som vi er vant med det fra Rega.

 

 

Alva MC

Mer overraskende er det at de også har utviklet en High Output MC pickup. Det er fristende å anta at CA har fått ekstern hjelp med denne, men til tross for familiære trekk med designet lykkes det ikke helt å lokalisere produsenten. Alva MC har en eliptisk stift, og Cantilever i aluminium. I tillegg til at den er montert på Alva TT som standard vil den selges separat til en pris i størrelsesorden rundt fem tusen.

 

 

Integrert RIAA

Alva TT har innebygget RIAA. Og den har også en DA-converter. Så langt er dette for så vidt kjent terreng, selv om det ikke alltid er det største sjekketrikset mot hardcore audiofile. Det er mange spillere i budsjettklassen som drar dette kortet, og signaliserer dermed ofte at det ikke er de mest harbarka audiofile de henvender seg til.

 

 

Bluetooth aptX

Men Cambridge Audio har tatt dette et steg lenger. For de har også bluetooth aptX om bord. Cambridge Audio markedsfører dette med at platespilleren ikke er nødt til å stå på same sted som resten av stereoanlegget. Vi tror vel at det ikke nødvendigvis er et godt argument for den primære tilkoblingen bør være analog, og kanskje via en separat RIAA. Men at man i tillegg har mulighet for å streame f.eks. til et par trådløse hodetelefoner direkte fra platespilleren er en god ide. Og Cambridge Audio hevder at de er de første som er i stand til det via aptX. Vi skal ikke si at de tar feil.

Cambridge Audio har valgt direkte drift, en trend vi ser at stadig flere produsenter velger i vår tid. Det er ellers en kompakt og tung platetallerken laget av Polyoxymethylene. Cambridge Audio fremhever at kombinasjonen av platetallerken og motor bidrar til stabil hastighet.

 

 

Prisen på Alva TT I Norge er satt til NOK 15.999,- / DK 12.499,-.

Cambridge Audio selges nå i Norge av danske HiFifreaks.

Les mer om Alva TT hos Cambridge Audio

Les mer om Alva MC hos Cambridge Audio

 

 

Last modified on Saturday, 12 January 2019 20:13
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.