Thursday, 29 March 2018 08:37

Edge – Cambridge Audio sin 50-årsmarkering

Written by

Cambridge Audio lanserer en helt ny produktserie med tre HighEnd komponenter. Edge markerer denne tradisjonsrike produsneten sitt 50-års jubileum.

«Hver sin lyst, sa pianisten. Han drakk mens de andre sloss». Dette var favorittuttrykket til en gammel arkitekt i Ålesund for 50 år siden, og vel så det. Cambridge Audio har funnet en tredje variant å feste på i forbindelse med sin 50-års feiring. Mer om det senere.

For hele moroa startet i den engelske byen Cambridge, et stykke nord for London. P40 var selskapets første produkt – en integrert forsterker. Denne ble fulgt opp av tuneren T50 og forsterkeren P50, for ikke å snakke om transmisjonslinjehøyttalerne R50 2-3 år senere.

Nå har det altså gått 50 år siden det hele startet, og Cambridge Audio har blitt en institusjon innen Britisk HiFi. Vi kjenner selskapet primært som en produsent av god HiFi til moderate priser.

Med den nye serien Edge overskridet Cambridge Audio markant en grense, og beveger seg klart inn i det som prismessig må karakteriseres som HighEnd-terreng.

 

 

Vi kan ikke uttale oss om lyden enda, bare håpe at den er like sofistikert som designet på disse tre elektronikkomponentene med avrundede hjørner i Classè-inspirert stil.

I denne nye serien forteller Cambridge Audio at de har satt seg mål om å ha kortest mulig signalvei for å minimere mulighet for farging og forvrengning. Derfor har det vært nødvendig å finne nye løsninger for PCB (printed circuit board). Blat annet har C.A. unngått å benytte «capasitors» i signalveien.

Et annet grep er bruk av doble ringkjernetrafoer, der de er gjensidig organisert med motsatt symmetri, for å eliminere magnetiske felt.

Forsterkerne benytter noe Cambridge Audio kaller klasseXA – en mellomting mellom klasse A og AB. Produsenten hevder at dette kombinerer kvaliteten til klasse A med effektiviteten i klasse AB.

 

 

Edge-serien

Denne HighEnd-serien består av tre komponenter. Edge A er en integrert forsterker på 2x100W i 8 ohm, en effekt som uforskammet dobles i 4 ohm. Den har rikelig med både digitale og analoge innganger, der balanserte innganger inngår i sortimentet. Det er også en bluetooth «inngang».

Edge NQ er en forforsterker og nettverkspiller. Også den har både analoge og digitale innganger, og supplerer med en nettverkspiller som er en videreuvikling av StreamMagic.

Edge W er en ren effektforsterker. Den har de samme effektspesifikasjonene som den integrerte forsterkeren Edge A, og har både balanserte og RCA-innganger. Den har også et sett utganger for daisy-chain til flere forsterkere.

Vi vet foreløpig ikke når disse produktene kommer på markedet, bare at de har status Coming Soon.

 

Les mer om Edge hos Cambridge Audio

 

 

Last modified on Friday, 30 March 2018 06:42
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.