Friday, 09 April 2021 19:37

EVO 75 og 150 – to helt nye streaming-forsterkere fra Cambridge Audio

Written by

Cambridge Audio lanserer to helt nye kreasjoner. EVO 75 og EVO 150 kan lett gi assosiasjoner til noen velskapte og relativt kortreiste modeller fra konkurrenter fra Waterfoot i utkanten av Glasgow eller Southampton Road lang sør i England…

De to nye produktene fra Cambridge Audio er ganske fort gjort å beskrive hvis vi holder oss på overskriftsnivå. Komplett underholdningselektronikk er vel en ganske dekkende, i hvert fall så lenge vi holder oss til diskløs avspilling. Strømmeforsterkere er også et godt dekkende begrep.

Videre er disse to strømmeforsterkerne åpenbart beregnet på å få en dominerende plassering i heimen, og er ikke en av de mer klassiske komponentene som helst skal gjemmes bort i et rack. EVO-serien sin eleganse kan med fordel vises frem fra alle kanter. Lifestyle-faktor i den heller eksklusive enden av skalaen er i høyeste grad til stede på disse forsterkerne, noe de deler med konkurrerende britiske strømmeforsterkere fra Linn og Naim. Eller Primare, som vi hadde på test tidligere i vinter.

Forsterkere

Hvis vi starter med forsterkerdelen har begge EVO-modellene Hypex Ncore-moduler som selvfølgelig opererer i klasse D. EVO 75 har en oppgitt effekt på 2 x 75 watt i 8 ohm, mens jeg ikke har tenkt å avsløre effekten på ECO 150.

Inn og utganger

Begge modellene er komplett utstyrt med inn- og utganger, men den største modellen er bedre utstyrt enn minstemann i denne øvelsen. I tillegg til den ene analoge Aux-inngangen på EVO 75 har EVO 150 i tillegg en MM phono-inngang og et sett med XLR-innganger. Og der EVO 75 har en coax- og en optisk digitalinngang, supplerer EVO 150 med USB og en ekstra optisk inngang. Og så har begge modellene en HDMI-inngang for Audio Return Channel (ARC).

Begge modellene har dedikert subwoofer-utgang i tillegg til Pre-out. De har også begge en 3,5 mm hodetelefonutgang. Og på toppmodellen får du også to sett høyttalerterminaler, mens du må nøye deg med et sett på EVO 75.

Display

Store deler av fronten er dekket av et 6,8 tommer stort display, med stor grafikk og tekst som bør være lesbar på god avstand. Og på en strømmeforsterker er det et viktig element, spesielt hvis du i likhet med meg setter pris på å få CoverArt på displayet.

Ellers finner vi en stor ratt som dominerer fronten. Dette rattet er en volumkontroll, og med inngangsvelger på «blenderringen» som sitter innerst.

På toppen av kabinettet har Produsenten felt inn en Cambridge Audio-logo, et trekk som understreker at dette er et produkt som skal stå eksponert og betraktes fra mange kanter. Og det følger med to alternative sett med sidepaneler, det det ene settet er i tre. Dette gir forbindelser mer enn 40 år tilbake, til produsenten sin aller første forsterker P40.

Streamer med alle rettigheter

EVO-modellene har en integrert streamer, og den første av de gode nyhetene er at den i tillegg til Spotify Connect også er en av de få streamermodellene som foreløpig har støtte for TIDAL Connect. Qobuz er også klar til det øyeblikket da denne strømmetjenesten blir tilgjengelig i Norge.

Ellers er det strømming via WiFi, og Chromecast er innebygget. EVO-forsterkerne er også Roon-Ready, og mange av oss vil kunne sette pris på at de også er fullt MQA-kompatible.

AirPLay 2 og Bluetooth er også på plass i versjon 4.2, og i tillegg til kodekene SBC og AAC støttes aptX HD.

Hjertet i den digitale avdeling er en 32-bits DAC med chip fra Ess Sabre.

StreamMagic

Cambridge Audio har holdt på med streaming en god stund, og har allerede en velutviklet app klar for iOS og Android som også fungerer på de to nye EVO-modellene. StreamMagic app er fra før kompatibel med CXN, CXR120/200, CXN (v2), 851N, og Edge NQ.

EVO CD-drivverk og høyttalere

Selv om de to EVO-strømmeforsterkerne kan være komplette elektronikkløsninger for hjemme-stereoen, er det mange av oss som har en ganske fomidabel CD-samling som vi fortsatt gjerne vil lytte til. For oss har Cambridge Audio også en løsning på gang i EVO-serien, i form av en CD-transport som vil kunne overføre signalet digitalt til den integrerte DACen i EvO 75 og 150..

Og så er det også et sett med matchende høyttalere på gang i EVO-serien, selv om EVO 75 og EVP 150 selvfølgelig kan kombineres fritt med de høyttalerne du måtte ønske.

Priser og tilgjengelighet

Priser i Norge:

  • Evo 75, 2x75 watt (8 ohm), veil pris kr 24.995
  • Evo 150, 2x150 watt (8 ohm), veil pris kr 29.995

Begge modellene forventes til lager i løpet av mai 2021

 

Les mer om EVO 75 hos Mono AS

Les mer om EVO 150 hos Mono AS

 

Les mer om EVO 75 hos Cambridge Audio

Les mer om EVO 150 hos Cambridge Audio

Last modified on Friday, 09 April 2021 20:10
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.