Wednesday, 07 January 2015 14:23

Cambridge CX – helt ny serie fra Cambridge Audio.

Written by

Cambridge Audio benytter CES og det nye året til å lansere en helt ny serie med elektronikk. Det er seks komponenter i den nye serien, som får navnet Cambridge CX.

 

Det er temmelig uvanlig at en hel serie med seks nye komponenter blir lansert på en gang, men det er hva Cambridge Audio gjør denne gangen. De har ellers droppet «Audio»-navnet i brandingen, så dret blir bare Cambridge CX. Selv om det i første omgang ikke er spesifisert pris på hver enkelt komponent, gir spennet på 300 - 2.000 UKP en beskjed om at i hvert fall de dyreste komponentene befinner seg i produsenten sitt øverste sjikt.

 

 

 

Serien har 2 digitale signalkilder, to stereoforsterkere og to AV-receivere. Og alle har de en felles signatur i at det fokuseres på store display og digitale kilder.

 

I god Source-first tradisjon starter vi med de to lydkildene. Cambridge CXN er en streamer, og føyer seg for så vidt inn i en rekke med etter hvert ganske mange av denne rasen fra Cambridge Audio. Det store fargedisplayet gir blant annet rom for et bilde av Cover-art. CXN er utstyrt med doble DACer fra Wolfson . WM8740 er gamle travere hos Cambridge Audio, og det gis mulighet for oppsampling til 24bit/384kHz. DSD er tilgjengelig via USB. Cambridge CXN er ellers Kompatibel med Spotify Connect, AirPlay, aptX og UPnP. Den kan styres med Cambridge Audio sin Cambridge Connact App for iOSD og Android.

 

Cambridge CXC er en CD-transport, en etter hvert ganske eksotisk rase. Når det er sagt har nettopp Cambridge Audio en stolt historikk med nettopp komboer av drivverk / DAC i gode gamle dager før og rundt århundreskiftet. SÅ er det selvfølgelig ingen grunn til å anta at det ikke er snakk om helt nye og moderne konstruksjoner i CDC. Cambridge understreker siste generasjon av servoen «S3», som skal sikre avlesing av CDer på best mulig nivå. Cambridge ser de integrerte forsterkerne CXA60 og CXA80 som naturlige makkere, med sine innebygde DACer fra Wolfson Audio.

Hvilket bringer oss over på de to integrerte stereoforsterkerne. Også her finner vi WM8740 fra Wolfson, men riktig nok bare som single konfigurasjoner. CXA60 er en forsterker som i tråd med navnet yter 2x60W i 8 ohm, og det går 50% opp i 4 ohm. Den har fire analoge RCA-innganger, og en 3,5» minijack på forsiden. I tillegg er det en RCA- og to optiske digitalinnganger, i tillegg til mulig Bluetooth via tilleggsadapter.

 

Cambridge CXA80 har svært mye til felles med lillebror, men har i tillegg en XLR-inngang. I tillegg er selvfølgelig effekten økt til 2x80w i 8 ohm, som øker til 2x120 watt i 4 ohm.

 

 

AV-receivere er også med i sortimentet. Ikke uventet skiller Cambridge CXR120 og CXR200 noe fra sine japanske konkurrenter på enkelte områder, noe som kanskje illustreres av at CXR-receiverne er designet for audiofile brukere av hjemmekino. Cambridge Audio har også en eksemplarisk effektangivelse på disse receiverne, der RMS-watt er oppgitt i to kanaler i 6- og 8 ohm, og med drift i alle kanaler samtidig. VI har foreløpig ingen innsikt i hvilke multikanals lydformater som støttes, men det er lite som tyder på at Dolby Atmos støttes.

 

 

 

CXR120 er oppgitt til 120W RMS i 6 ohm / 2 kanaler, og 100W RMS i 8 ohm / 2 kanaler. Med drift i alle kanaler er effekten 60W/kanal i 8 ohm. Det er analoge 7.1-innganger, men ingen pre-out.Vil du ha pre-out for frontkanalene må du opp i CXR200. Da får du til gjengjeld også en effekt på h.h.v. 2x200/2x170/7x120W i 6/8/8 ohm.

 

Cambridge CX-serien er oppgitt til å kunne leveres i slutten av første kvartal i 2015.

Norsk importør er Hi-Fi klubben.

Les mer om Cambridge CX hos produsent.

 

 

 

 
Last modified on Wednesday, 07 January 2015 14:50
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.