Sunday, 23 August 2015 13:24

UNDOK – Argon sin nye APP prøvekjørt

Written by

Argon Audio har lansert ny APP har laget en helt ny APP til sine streamingprodukter. Vi har Prøvekjørt Argon UNDOK

 

 

Hi-fi klubben sin egen produsent Argon Audio har lenge vært på hugget innen streamingbaserte produkter i nedre del av budsjettsegmentet, og har etter hvert fått et svært rikholdig sortiment innen kategorien. Og da jeg testet den streamingbaserte nettradioen iNet2 for snart to år siden ble jeg imponert over hvor mye den har å tilby for et svært moderat beløp. Argon iNet2 har hatt en trofast tjeneste i min kones trimrom fra starten av 2014, og har fra første stund hatt en velutviklet APP som har vært et viktig bidrag til brukergrensesnittet til iNet2.

Nå har Argon Audio utviklet en ny APP med en helt ny layout, og jeg har prøvekjørt den. Navnet på den nye APPen er UNDOK, et kanskje ikke umiddelbart intuitivt navn. Skulle jeg ha gjettet, ville vel første forsøk gått noe i retning av en APP for å slette dokumenter. Og bedre blir det ikke hvis man snubler borti å sjekke hva navnet betyr på ungarsk.

Men navnet skjemmer ingen, og den nye APPen er et stort fremskritt når det gjelder oversiktlighet og visuell tiltrekning. Strukturen er enkel og ryddig, og med grei grafikk.

Første forsøk på oppkobling etter at APPen var nedlastet ga en kortvarig bekymring. APPen fant ikke iNet2. Løsningen var like enkel som den er logisk. For iNet2 trenger selvføglelig også en softwareoppdatering før den kan kommunisere med den nye APPEN. Dette er et fenomen som er kjent fra andre produsenter. Etter at iNet2 var oppdatert, gikk alt på skinner.

Den største forbedringen ligger i måten Spotify Connect er implementert på. Argon iNet var verdens første produkt til å implementere Spotify Connect, og nå er dette implementert i APPen på en utmerket måte. Direkteforbindelse med Spotify sinm egen app, som få eller ingen greier å overgå. I tillegg får du coverart mens du er tilbake i hovedmenyen til UNDOK.

En annen stor forbedring som først og fremst de som skulle ha flere Argon-apparater får glede av, er muligheten for å gi ditt apparat et unikt navn.

Det er samtidig en mangel på den nye APPen, som jeg håper Argon legger inn i et fremtidig oppdatering. iNet2 ( og sikkert alle andre nettradioer og streamere fra Argon) har mulighet for å legge inn alarmer – d.v.s. forhåndsprogramert på- og av, med forhåndsprogrammerte kilder. Dette kan ikke styres i UNDOK.

Alt i alt er likevel UNDOK en berikelse til et allerede svært vellykket produkt. Bra jobba, Argon!

 

 

Read 8516 times
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.