mandag, 03 april 2017 20:39

Trådløs Heos AV-receiver fra Denon.

Skrevet av

 

Denon lanserer to nyheter i Heos-familien. Den mest spennende av de er utvilsomt en trådløs 5.1 AV-receiver.

 

Denon Heos AVR er en minimalistisk AV-receiver der du kan velge om dne skal benyttes kablet eller trådløst. Og på fronten finner du et eneste ratt som betjening. Enklere blir det ikke.

Fire HDMI-inngenger er supplert med en coax- og en optisk digitalinngang. I tillegg finner vi et par analoge innganger, og det er vel egentlig alt du trenger i en minimalistisk receiver i Lifestyle-segmentet.

 

 

Den nye subwooferen kan også ar trådløs forbindelse med Heos AVR. Den er fleksibel, og kan plasseres både stående og liggende.

 

Les pressemeldingen fra Denon:

Denon revolusjonerer hjemmekinoen:

Trådløs surround alle kan finne ut av

 

 

Fremtidens surroundsystem er kommet. Én knapp. Lekkert design i aluminium. Trådløse bakhøyttalere og trådløs subwoofer. Fremragende lyd. Denon revolusjonerer hjemmekinoen med nye HEOS AVR og HEOS Subwoofer, som gjør det enklere og mer elegant enn noensinne for å føre lyd med ekte surround til filmopplevelsen hjemme i stuen.

 

Denon har som den første hi-fi-produsent gjort opp alle de små knappene, displayene, kompliserte innstillinger og mange kabler som normalt er forbundet med ekte surroundsound, og som avholder alle andre end hardcore hjemmekinonørder fra å installere det.

 

Resultatet er Denon HEOS AVR. Ét strømlinjeformet, futuristisk surroundanlegg i aluminium med én enkelt knapp. Et system som ikke ligner noe annet hjemmekinosystem på markedet, og som er så enkelt og brukervennlig at alle kan installere det på få minutter.

 

 

Innebygd multiromsystem

Denon HEOS AVR kan levere surroundsound med opptil 5 kanaler/høyttalere og én subwoofer (5.1), som plasserer deg midt i filmens handling med ultrarealistiske lydeffekter og altoppslukende musikk fra alle vinkler. Hver av de fem høyttalerkanalene kan levere 100 W og kan dermed håndtere selv meget tunge og krevende høyttalere. Valget av høyttalere er opp til deg. Du kan f.eks. bruke dine eksisterende høyttalere og kan enda starte i stereo og bygge ut systemet høyttaler for høyttaler.

 

Men mulighetene med HEOS AVR slutter ikke ved filmopplevelsen. Surroundsystemet er nemlig samtidig et komplet stereoanlegg med innebygget trådløs strømming og multiromslyd. Det betyr at man kan strømme musikk fra fx Spotify eller Tidal trådløst til HEOS AVR og bruke det som et musikkanlegg i hi-fi-kvalitet når man ikke bruker systemet sammen med flatskjermen.

 

Samtidig kan man enkelt bygge ut HEOS AVR med andre produkter fra Denons store HEOS-serie av strømmeprodukter og skape et komplett multiromsystem som kan strømme musikk trådløst i alle husets værelser på samme tid.

 

Uansett om man bruker HEOS AVR til surroundsound eller musikk, styres det hele enkelt fra Denons anmelderroste, elegante og intuitive HEOS-app. Det krever kun et par klikk i appen hvis man for eksempel vil legge til en ekstra HEOS-multiromshøyttaler til et nytt værelse i huset.

 

HEOS AVR understøtter naturligvis knivskarpe 4K UltraHD-bildeformater. Utover det har HEOS AVR bl.a. Audio Return Channel (ARC). Det betyr at du kan nøye deg med en enkelt HDMI-kabel for å sende lyden fra TV-en til HEOS AVR.

 

Vekk med kablene

Denon HEOS AVR gjør også slutt på de lange, irriterende kablene fra surroundforsterkeren til de to bakhøyttalerne som skal settes bak tilskueren, og som er nødvendige for å få opplevelsen av ekte surroundsound. Med HEOS AVR slipper man nemlig helt for kablene til bakhøyttalerne hvis man anvender trådløse bakhøyttalere fra HEOS-serien, som f.eks. den lekre, kompakte HEOS 1 (se bilder).

 

Også subwooferen kan gjøres trådløs hvis man kobler HEOS AVR sammen med den nye, imponerende trådløse HEOS Subwoofer. Subwooferen gir lyden saft, kraft og rungende bunn, både når man bruker HEOS AVR til film/tv og musikk. Subwooferen kan stå enten loddrett eller vandret og kan plasseres nesten hvor som helst i stuen.

 

Video

Se HEOS AVR og HEOS Subwoofer i aksjon i filmen her:

 

 

Forhandler og pris

Denon HEOS AVR og HEOS Subwoofer forhandles kun i Hi-Fi Klubben og kan kjøpes fra midten av april 2017:

 

https://www.hifiklubben.no/streaming/heos-by-denon/heos-by-denon-avr-hjemmekinoreceiver/

 

https://www.hifiklubben.no/streaming/heos-by-denon/heos-by-denon-subwoofer-tradlos-subwoofer/

 

Pris, HEOS AVR: 7998 kr.

Pris, HEOS Subwoofer: 6498 kr.

 

Høyttalere til systemet selges separat.

 

Tekniske spesifikasjoner

https://usa.denon.com/us/heos/heos-avr

 

Sist redigert søndag, 14 juni 2020 10:41
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe

Beslektede artikler