mandag, 01 januar 2018 09:29

ND8006 – overstrømmende CD-spiller fra Marantz

Skrevet av

 

Det ligger i tiden at dagens CD-spillere har tilleggskompetanse ut over det å spinne en sølvdisk. Med ND8006 har Marantz gått lenger enn de fleste.

Modellbenevnelsen avslører at dette er en modell som befinner seg i øvre del av mellomklassen i Marantz sitt produktsortiment, der klassen for CD-spillere toppes av den svært eksklusive SA-10, som kom for et års tid siden. I tillegg til CD-avspilling har ND8006 et kobbel med fysiske digitale innganger, nærmere bestemt 2x optisk, coax og USB-B. Det gir mulighet for en bredere utnyttelse av den påkostede DACen ESS9016, som er kapabel til å takle filer med oppløsning inntil 196kHz / 32 bit.

Men Marantz ND8006 er ikke bare en CD-spiller og DAC, den er i tillegg en komplett streamer. I den trådløse avdelingen finner vi både WiFi, Airplay og Bluetooth. Og i en fullblods streamer er det avgjørende å være kompatibel med ledende streamingtjenester. Det ivaretas med støtte for Spotify og TIDAL, i tillegg til Amazon Music og Deezer. Også nettradio er på plass ved hjelp av tjenesten TuneIn.

 

Marantz har også prioritert å bygge inn en hodetelefonutgang, med en dedikert forsterkermodul HDAM-SA2. I tillegg toppes fleksibiliteten av at Marantz har supplert de faste linjeutgangene med et par utganger med variabel gain. Det gjør at ND8006 kan benyttes som en komplett forforsterker, forutsett at man begrenser seg til digitale kilder.

ND8006 er kompatibel med Denon sitt HEOS-konsept. Det innebærer trådløs multiromsløsning der ND8006 kan inngå i et oppsett sammen med andre Heos-produkter.

 

 

Marantz importeres til Norge av Neby AS.

 

Sist redigert søndag, 14 juni 2020 11:03
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Beslektede artikler