torsdag, 18 mai 2023 08:39

Beovision Harmony 97 – all time large fra B&O

Skrevet av

Bang & Olufsen lanserer sitt hittil største TV. Og det er ingen pingle - hils på Beovision Harmony 97.

Bang å Olufsen har laget TVer i over 70 år, og for kjennere- og ikke minst entusiaster er det familienavnet Beovision som gjelder. Det startet allerede i 1952 med modellen 805S. Eller «trillebåra», som den også gikk som på folkemunne. Men det må samtidig ha vært markedets mest forseggjorte- og veldesignede trillebår.

Det har rent mye vann i havet siden 1952, og ikke minst har det skjedd mye med TV-design. Men en ting har likevel ikke forandret seg nevneverdig, og det er B&O sitt fokus på god design. For det er vanskelig å se for seg et mer elegant TV enn en Beovision, og det gjelder ikke minst Harmony-serien fra våre venner i Struer.

Beovision Harmony 97

Harmony-serien overtok etter Eclipse som selskapets flaggskipserie våren 2019, med Harmony 77 som toppmodell. Vi skrev om serien her, da B&O lanserte en litt mindre 65-tommer utpå senhøsten samme år. Året etter ble serien supplert med en 88-tommer i 8k, og i fjor ble en 83-tommer lansert.

Harmony-serien har et elegant og frekt design, med høyttalerpaneler med spiler i eik eller andre treslag bretter seg ned. Dette høyttalerkonseptet er selvfølgelig et vesentlig element i TV-konseptet, og harmonerer også med andre høyttalere fra B&O med trespiler.

OLED-panel fra LG

Bang & Olufsen har i lengre tid hatt et samarbeid med LG om OLED-paneler til sine Beovision-modeller, trolig under mottoet «If You can`t beat them», o.s.v…. Og nå er det altså LG sin 97-tommer som står på agendaen. På grunn av størrelsen er dette også Bang & Olufsen sin desidert dyreste Beovision-modell, til tross for at den i motsetning til Beovision 88 ikke har 8k.

Avansert lydsystem

Harmony 97 har et avansert lydsystem som består av tre aktive høyttalere, med en dedikert senterhøyttaler i tillegg til Høyre- og venstre kanal. Dette er aktive høyttalere, med 1 50-watts forsterker for senter-diskanten og 2 50-wattere for fullrange-driverne, mens det er 3 100-wattere til mellomtone/bassdriverne.

Driverbestykning består av en 2,5-tommer til diskant, en 4-tomnmer fulltone, og to 4-tommere til mellomtone/bass.

Beovision Harmony 97 har en integrert 7.1 surroundmodul, som gir mulighet for et trådløst surroundoppsett med tilkobling for inntil 8 høyttalere. Og Bang & Olufsen vil garantert selge deg to- eller flere Beolab 28 for å komplettere til et surroundoppsett. Eller Beosound Level, dersom du vil være litt mer moderat, men fremdeles designmessig harmonisk.

Oppgitt frekvensrespons er 29Hz - 22,000 Hz, men uten at avvik er definert.

Disse lydformatene støttes:

  • Dolby Digital 5.1 Dolby Digital plus 7.1
  • DTS HD-Master Audio 7.1 og underliggende DTS format
  • PCM 7.1 multichannel

Priser og tilgjengelighet

Beovision Harmony 97 er tilgjengelig fra 11. mai 2023, og har disse prisene:

  • Beovision Harmony 97 med trepanel i eik, og LG G2 97” OLED TV. Fixed stativ: 536,400 NOK
  • Beovision Harmony 97 med trepanel i eik, og LG G2 97” OLED TV. Motorisert stativ: 553,400 NOK

Les mer om Harmony 97 hos Bang & Olufsen

Sist redigert torsdag, 18 mai 2023 08:48
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.