torsdag, 29 juli 2021 12:19

Beoplay EQ – Nye flaggskip fra Struer

Skrevet av

B&O lanserer ikke nye modeller av helt trådløse øreplugger like ofte som enkelte andre produsenter. Men når de først gjør det, er det ofte grunn til å bokstavelig talt spisse ørene.

Vårt første møte med S&O sine helt trådløse øreplugger var første generasjon Beoplay E8, som ble lansert høsten 2017. Vi testet dem med godt resultat, selv om det var noen punkt som hadde forbedringspotensial, deriblant stabil blåtannforbindelse.

Nå har det etter hvert kommet to nye versjoner av Beoplay E8, med rikelig anledning til forbedringer, og det har vi all grunn til å anta også har blitt oppfylt. Med et unntak, for selv om disse E8-modellene har hatt en god passiv støydemping, har Activ/Adaptive Noice Cancellation vært fraværende. Det gjelder også for den fjerde versjonen – Beoplay E8 Sport, som er tunet for aktiv sportslig bruk, og med et etui som spiller på noe av de samme designelementene som den nyeste robuste trådløse høyttalerne Beosound Explore.

Beoplay EQ

Og når B&O nå lanserer et nytt flaggskip blant sine helt trådløse øreplugger er ANC en av de egenskapene som er vektlagt i markedsføringen. Dette virker også til å vøre prioritert i produktutviklingen, med 6 mikrofoner totalt, og B&O sin «Own Voice» teknologi som kan aktiveres fra touchflaten, og skal gi bedre miks mellom egen stemme og ANC. Og den adaptive støykanselleringen skal sørge for en automatisk tilpasning til omgivelsenes støy.

Emosjonell intelligens?

VI har enda ikke omtalt at B&O har forlatt E8-serien i benevnelsen med dette nye flaggskipet. For oss som til daglig befinner oss inne i en lydboble er det fort gjort å likestille de to bokstavene EQ med en Equalizer, ikke minst siden dette har vært et av de punktene der B&O sine blåtannprodukter har skilt seg ut fra BT-tidenes morgen, ved å ha en EQ lett tilgjengelig i sin gode app. Men nettopp derfor er det fristende å anta at det er den andre betydningen av EQ det siktes til i dette navnet, selv om det ikke antydes med et ord i B&O sine dokumenter for produktet. Men Emosjonell Intelligens er faktisk en merkelapp jeg vil anta at B&O ønsker å assosiere de nye flaggskipene med.

Aluminiumsetui med QI-lading

Et etui med utpreget avlang fasong er ikke veldig unikt, men en eksklusiv materialbruk i aluminium opå det samme etuiet begynner å ta av. QI-lading ble lansert på versjon 2.0 av Beoplay E8, og er selvfølgelig med også på EQ.

Batterikapasiteten er på rundt 20 timer inklusiv kapasiteten i etuiet. Selve pluggene overgår E8 3.0 med halvtimen, og strekker seg til 7,5 time uten ANC. Dette reduseres til 6,5 timer når ANC er Aktivert.

Bluetooth

Her er Beoplay EQ sterkt rustet med aller siste versjon – Bluetooth 5.2. Dette skal sikre sterk, stabil og hurtig forbindelse. Androidbrukere kan glede seg over at EQ støtter kodeken aptX Adaptive, mens iOS-brukere må nøye seg med AAC. Men det er ikke Bang % Olufsen sin skyld – Apple støtter ikke andre kodeker enn SBC og AAC.

Pris og tilgjengelighet

Med en prislapp på 4.299,- har B&O plassert sine nye flaggskip en krone over Bowers & Wilkins sine nye flaggskip PI7 som vi testet med godt resultat for noen dager siden. Dette er en naturlig referanse for Beoplay EQ, og hvordan en eventuell duell mellom disse vil forløpe, vet vi selvfølgelig ikke noe om foreløpig.

Både modellen i Black Anthracite og i Sand Gold Tone skal være tilgjengelige 19 august.

Les mer om Beoplay EQ hos B&O

 

Sist redigert torsdag, 29 juli 2021 13:03
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Beslektede artikler