lørdag, 23 oktober 2021 10:43

The Nordic Ice Collection – Bang & Olufsen kler seg i ny vinterdrakt.

Skrevet av

Vi nærmer oss vinter, og trofast mot sine tradisjoner introduserer Bang & Olufsen en ny kolleksjon med en årstidtilpasset farge på 6 av sine mest populære produkter

Som vi har påpekt mange ganger tidligere er våre venner i Struer over middels opptatt av design og farger. Svært langt over middels for å være mer presis. For både utformingen til hvert enkelt produkt og fargesettingen, som ofte skjer i form av kolleksjoner blir veldig vektlagt både i produktutviklingen og i markedsføringen av produktene. Da er det litt betryggende når vi gjennom våre tester har erfart at denne vektleggingen av design ikke går på bekostning av det som er disse produktenes raison d'être – å gi en god lydopplevelse. Tvert imot konverterer B&O med sitt designfokus en god lydopplevelse til en god totalopplevelse. Dette er hva design og arkitektur handler om, og vi tror at dette er en viktig del av Bang & Olufsen sin produktfilosofi.

Nordic Ice Collection

Denne gangen er det altså en ny vinterkolleksjon som er presentert, og denne kolleksjonen består av seks ulike modeller i noe B&O har kalt Nordic Ice Collection. Fargen bygger på et fargepigment i aluminiumet som B&O kaller Frosted Rose – et navn som gir assosiasjoner til Rose Gold som vi hadde et nærmøte med i vår nylige test av stativhøyttalerne Triangle Comète 40th, og som var en farge vi fant gjenklang av i vårt testsett med Beoplay EQ. Fargen Nordic Ice er åpenbart veldig mye lysere, og kunne glatt gått rett inn i en scene av Fifty Shades of White dersom en film med den tittelen skulle dukke opp. Men da i den avdelingen der tingene tilter litt mot lilla.

 

Beoplay EQ

Dette er den første modellen i serien, og en gammel kjenning fra vår test av Beoplay EQ som ble publisert for et par uker siden. Der gjorde den en veldig god figur, og spilte seg til en plassering på pallen blant våre favoritter, sammen med konkurrenter fra Bowers & Wilkins og Sennheiser.

Beoplay EQ har fra før vært tilgjengelig i fargende Sand og Black, og dette utvalget suppleres nå altså av Nordic Ice. Prisen for Nordic Ice ligger hundrelappen over de to standardfargene, og ligger på 4.399,-.

Beoplay H95

H95 er de nye flaggskipmodellene av over-ear hodetelefoner fra Bang & Olufsen, og ble lansert som en jubileumsmodell i forbindelse med B&O sitt 95-års jubileum for et drøyt år siden. H95 ble ellers lansert et drøyt halvår før de nye toppmodellene HX og Portal som kom omtrent samtidig tidlig på vårparten i år. Portal har vi ellers hatt en grundig test av.

Beoplay H95 rakk å bli med i B&O sin Golden Collection i november i fjor. Med det ble også fargepaletten utvidet til fem farger inklusiv Gold Tone, som et supplement til de tidligere standardfargene Grey Mist, Black, Chestnut og Navy. Med Nordic Ice blir paletten utvidet til seks farger, og prisen på Nordic Ice ligger en kvart tusenlapp over de andre fem fargene, og lyder 8.999,-.

Beosound A1 2nd Gen

Beosound A1 2nd Gen er en oppgradert versjon av Beoplay A1 som vi testet i en inkarnasjon av Contrast Collection – en spesialutgave for et drøyt år siden.

Beosound A1 finnes fra før i 6 fargevarianter, inklusiv den tidligere omtalte Gold Collection, og de har en prislapp på 3.000,-. Nordic Ice tikker inn på 3.099,-.

Beoplay A9

Beoplay A9 er kanskje en av Bang & Olufsen sine mest karakteristiske høyttalere, med sin parabolformede fasong på tre bein og en 480 watts forsterker som driver denne aktive høyttaleren.

De fem tidligere fargevariantene Black, White, Brazz Tone, Bronze Tone og Gold Tone koster alle en tier under tretti tusen. Vil du ha den nye Nordic Ice må du ut med tre tusen ekstra.

Beoplay Balance

Dette er en kreasjonene fra B&O som ble lansert for et og et halvt år siden. Vi skrev om den da den kom, og i ettertid har den via en softwareoppdatering fått utvidede muligheter for konfigurering i et stereosett hvis du har to stk.

Balance finnes fra før i de to standardfargene Natural Oak og Black Oak med en prislapp på 20.500,-. Gold Tone har derimot en prislapp på 26.600,- og dette har åpenbart med materialvalg å gjøre. Nordic Ice slår følge med prislappen til Gold Tone.

Beosound Stage

Stage er Bang & Olufsen sitt bud på lydplanke, og tilbyr en DSP-basert variant av Dolby Atmos. Den har et ganske annerledes design i forhold til lydplanbker flest, og er konstruert både for å kunne henges på veggen, og å legges på en benk eller hylle under TVen med fronten pekende oppover.

Beosound Stage finnes i tre ulike fargekombinajsoner fra før, og de har alle ulik pris med til dels store variasjoner, fra 15.990,- til 20.990,-. Og som et unntak i forhold til de andre modellene er ikke Nordic Ice den dyreste modellen der den tikker inn på 19.990,-.

Oppsummering priser på modellene i the Nordic Ice Collection

  • Beoplay EQ Nordic Ice Edition: 4.399 NOK
  • Beoplay H95 Nordic Ice Edition: 8.999 NOK
  • Beosound A1 2nd Gen Nordic Ice Edition: 3.099 NOK
  • Beoplay A9 Nordic Ice Edition: 32.990 NOK
  • Beosound Balance Nordic Ice Edition: 26.500 NOK
  • Beosound Stage Nordic Ice Edition:19.990 NOK

 

Les mer om the Nordic Ice Collection hos Bang & Olufsen

Sist redigert lørdag, 23 oktober 2021 11:34
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Beslektede artikler