tirsdag, 19 april 2022 08:44

Beoplay EX – Flaggskip med markant retningsendring

Skrevet av

I dag har B&O lansert et nytt sett med flaggskip øreplugger. Og disse skiller seg fra alle forgjengerne fra Struer på et vesentlig punkt.

Det er ikke lenge siden forrige gang B&O lanserte nye toppmodeller innen trådløse øreplugger med ANC. I slutten av Juli i fjor kom Beoplay EQ, og da jeg testet dem utover høsten pustet de B&W PI7 i nakken i øvelsen lydgjengivelse, og hadde totalegenskaper som ga de en plass blant topp tre sammen med Sennheiser Momentum TW2 og B&W PI7.

Nå lanserer de altså en helt ny toppmodell, og før vi betrakter de fysiske og tekniske egenskapene vil jeg dvele litt ved navnet. For her tar B&O opp tråden fra sin nyeste kreasjon innen HiFi over-head hodetelefoner kalt HX. Og når de nye ørepluggene har fått navnet EX er dette en like opplagt E-10.

Nytt designkonsept

Mer interessant er det at B&O her har skiftet designkonsept fullstendig, og gått over til stangkonseptet, som Apple ble kjent for med sine AirPods for noen år siden, og som de har holdt på siden. Fordelene med dette konseptet er mange, blant annet bedre plassering av mikrofonene, enklere håndtering og det som for mange fortoner seg som en bedre tilpasning til ørene.

Beoplay sitt bud på stangdesign er formgitt av Thomas Bentzen, en designer som holder til i København, og som har hatt oppdrag for Muuto, Hay, Louis Poulsen, Royal Copenhagen og Menu.

Ørepluggene kommer i fargene Black Anthracite, Gold Tone og Anthracite Oxygen, og de har et matchende ladeetui i børstet aluminium. Og touchflaten er dekket med en reflekterende glassflate i tilpassede farger.

Nye drivere

Også driverne i EX er helt nye, og har en størrelse på 9,2 mm – de største driverne B&O har benyttet på øreplugger noen gang. B&O hevder at de nye driverne gir en betydelig oppgradering av lyden. Det må vi i først omgang bare ta på face value.

Forbindelse

Beoplay EX er utstyrt med nyeste blåtann, i versjon 5.2. De kan være tilkoblet to enheter samtidig, som gjør at du kan ta imot innkommende mobilsamtaler selv om du i utgangspunktet lyttet til musikk fra laptopen.

ANC og lading

I likhet med Neoplay EQ er selvfølgelig også EX utstyrt med aktiv støykansellering. ANC er ellers blitt ganske obligatorisk.

Batteritiden er oppgitt til 20 timer totalt med bruk av ANC, inkl. påfyll i ladeetuiet. Uten denne ladingen holder batteriet i 6 timer.

Til slutt kan nevnes at Beoplay EX har IP57-rating.

Pris og tilgjengelighet

Prisen for Beoplay EX er satt til NOK 4.299,-.

Forventet tilgjengelighet for de ulike utførelsene er:

  • Anthracite Oxygen fra 5. mai 2022
  • Gold Tone fra 27. mai 2022
  • Black Anthracite fra juni 2022

 

Les mer om Beoplay EX hos Bang & Olufsen

 

Sist redigert tirsdag, 19 april 2022 16:23
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Beslektede artikler