fredag, 14 februar 2014 13:42

PLATENYTT: Seks nye multikanals SACD frå BIS.

Skrevet av

Det svenske plateselskapet BIS har seks nye utgivelser i horisonten. Alle er SACD med multikanals spor i tillegg til stereo.

Les mer:

Vi starter med Shostakovich: Symphonies Nos. 1 & 15, som er innspilt med Netherlands Radio Philharmonic Orchestra. Dirigenten Mark Wigglesworth har fra før spilt inn alle symfoniene av Dmitri Shostakovich, med unntak av den 15. Men det er ikke alltid Netherlands Radio Philharmonic Orchestra han har dirigert på disse innspillingene med BIS.

Utgivelsesmåned for Shostakovich: Symphonies Nos. 1 & 15 er satt til februar 2014. Les mer hos BIS.


Thomas Adès’s - violin concerto inneholder tittelverket som hovedverk, en fiolinkonsert med undertittelen «Concentric Paths» er komponert i 2005. Den fremføres her av Norsk Kammerorkester, med Grammynominerte Peter Herresthal som solist. Dirigent er Andrew Manze. I tillegg til Fiolinkonserten er det et verk kalt Three Studios From Couperin. Det er en orkestrering for kammerorkester, basert på tre harpsikord-stykker.

Utgivelsesmåned for Thomas Adès’s - violin concerto er satt til februar 2014. Les mer hos BIS.


 

Dvorak, Smetana, Suk - Sitkovetsky Trio er en SACD med Pianotrioer av de tre nevnte komponistene. Tidsmessig spenner dette fra 1855-58 for Smetanas Piano Trio In G-minor, Op.15, via Dvoraks Piano Trio No.3 i F minor, Op.65 som er komponert i 1883, til Josef Suk sin Elegy for Piano Trio, Op.23 som er komponert i 1902.

Sitkovetsky Trio består av Alexander Sitkovetsky på violin, Leonard Elschenbroich på cello
og Wu Qian på piano. Dette er deres første innspilling på BIS.

Utgivelsesmåned for Dvorak, Smetana, Suk - Sitkovetsky Trio er satt til februar 2014. Les mer hos BIS.


Mozart – Piano Concertos Nos 18 & 22 er innspilt av Kölner Akademie, Die, dirigert av Michael Alexander Willens. Solist er Ronald Brautigam, som trakterer et fortepiano. Denne forsamlingen har ellers utgitt 5 SACDer med Mozart sine pianokonserter tidligere. Her er det altså no. 18 og 22 som fremføres.

Utgivelsesmåned for Mozart – Piano Concertos Nos 18 & 22 er satt til februar 2014. Les mer hos BIS.

 

 

Rachmaninov – Vespers er en utgivelse der Karpars Putnins dirigerer Vespers av Sergej Rakhmaninov, en komponist som noke er aller mest kjent for sine verker for større orkestre, med de fire pianokonsertene skrvet rundt århundreskiftet i spiss. Men kanskje størstedelen av verkene hans er skrevet for mindre besetninger, eller som her – for kor.

Utgivelsesmåned for Rachmaninov – Vespers er satt til februar 2014. Les mer hos BIS.

 

 

 

Maxim Rysanov plays Bach Suites II naturlig nok en oppfølger til en tidligere utgivelse med bratsjisten Maxim Rysanov der han også spiller suiter for bratsj av Bach. Disse var opprinnelig skrevet for Cello, men er transkribert for bratsj. Det har gått ca. fire år mellom disse to Bach-utgivelsene med Rysanov, og ifølge han selv avspeiler denne tiden at han selv har vært gjennom en utvikling i tilnærming.

Ï likhet med de fem andre utgivelsene vi omtaler i denne artikkelen er også Maxim Rysanov plays Bach Suites II oppgitt til å skulle utgis i April 2014. Les mer hos BIS.

Lest 6538 ganger Sist redigert søndag, 16 februar 2014 06:16
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.