tirsdag, 16 juni 2020 20:47

Sonos Move får ny sommerdrakt

Skrevet av

Sonos har i dag kunngjort at deres høyttaler Move har fått en ny sommerdrakt. Den nye fargen heter Månehvit, og er tilgjengelig like etter at Sonos har fått sitt nye økosystem Sonos S2

Det er alltid hyggelig med en fornyelse til sommeren. Som å ta en tur til frisøren, eller kanskje til og med et helt nytt sommerantrekk? Det er den sistnevnte varianten Sonos har satset på for en av de nye kreasjonene sine som ble lansert sist høst. Da Sonos Move ble lansert sammen med Sonos Port og One SL i september var den bare tilgjengelig i sort. En flott farge, for all del, men som vi alle vet kan det bli litt varmt i en stekende sommersol. Og da er det forfriskende med en Månehvit utførelse.

For Move er som skapt for å ta med ut på terrassen eller kanskje til og med på bassengkanten, med sin batteridrift og sømløs overgang fra WiFi til Bluetooth. Og apropos batteridrift – med siste softwareoppdatering øker batteritiden fra 10 til 11 timer før den ønsker at du setter den på plass i den hendige docking-sokkelen for litt påfyll. Og hvis du virkelig gjør alvor av det med bassengkanten er det betryggende at Move har IP56-rating, som gjør at den tåler noen dråper.

Sonos S2

Sonos Move er selvfølgelig et av de produktene som er kompatible med Sonos sitt nye økosystem S2. Dette kom i form av en softwareoppgradering som ble tilgjengelig i forrige uke, og innebærer at du får en helt nye app, som kan fungere ved siden av Sonos sin gamle app for S1. Dette fungerer helt greit, og du kan ha både et S1-system og et S2-system innenfor samme bolig på samme trådløse nettverk. Men d kan ikke fungere med samme app, eller spille i felles romgrupper.

En av nyhetene med S2 er at du får mulighet for å lagre ulike romgrupper under ulike navn. Potensialet i dette er foreløpig ikke tatt helt ut med å kunne benytte disse lagrede gruppene i forbindelse med alarmer. Dette regner vi med kommer etter hvert.

Den største og mest interessante nyheten med S2 er at du kan spille av HighRes-filer. Dette er begrenset oppad til 24 bit 48 kHz.

Les mer om Move i Månehvit hos Sonos

Du kan lese mer om Sonos S2 her

 

Sist redigert onsdag, 17 juni 2020 05:06
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.