onsdag, 16 april 2014 07:15

WiMP satser på klassisk

Skrevet av

WiMP satser tungt på klassisk musikk, og har ansatt en egen redaktør for klassisk musikk.

Les mer:

 

 

WiMP har hatt et begrenset utvalg av klassisk musikk. Dette har de tenkt å gjøre noe med, og har ansatt en egen redaktør for klassisk musikk. Morten Ernst Lassen har en tung musikkfaglig bakgrunn, med utdannelse som operasanger, og bred faglig praksis.

Sammen med den ganske ferske lanseringen av lossless streaming i WiMP HiFi kan dette bli et sterkt aktivum for WiMP.

Les pressemeldingen fra WiMP om den nyansatte redaktøren for WiMP Klassisk:

 


 

 

WiMP ansætter redaktør for klassisk musik

Foto: Isak Hoffmeyer

Musiktjenesten WiMP vil fremover sætte et særligt fokus på klassisk musik, og dermed rykke genren ind i den digitale tidsalder. Udover at være bedst på streamingmarkedet for god lyd, vil WiMP nu også være bedst til klassisk musik. Derfor har WiMP allieret sig med en af de stærkeste formidlere af klassisk musik herhjemme, Morten Ernst Lassen, som er blevet ansat som redaktør på WiMP Klassisk. Her vil han guide brugerne til den klassiske musiks storslåede univers – både de der er klassiske superbrugere, og ikke mindst de rigtig mange der er nysgerrige på genren, men bare ikke ved hvor de skal starte.

Morten Ernst Lassen er ikke hr. hvem-som-helst, når det kommer til klassisk musik. Vokset op i et hjem med klaver og som søn af en klassisk dirigent, faldt det naturligt, at den unge Lassen også skulle gå den klassiske vej. Udover at være uddannet operasanger og have sunget som solist over store dele af verden, kommer Morten Ernst Lassen fra en stilling som redaktør for Radio Klassisk. Derudover har han en erhvervsmæssig baggrund fra bl.a. Universal Music, Tivoli og Berlingske.

WiMP HiFi er det produkt på markedet, der gør, at det nu for alvor er værd at lytte til klassisk musik via streaming. For at leve op til de enorme dynamiske krav der stilles til afspilningen af især klassisk musik, er lydkvaliteten nødt til at være helt i top og lig med hvad vi har været vant til fra CD’en - og det er den nu med WiMP HiFi. Og så elsker jeg, at kunne gå rundt med 400-500 års musikhistorie i lommen, som jeg kan hente frem og lytte til fra min telefon.”

I oktober blev WiMP HiFi lanceret. Og netop dette tiltag passer som hånd i handske til den klassiske musik, som især kræver god lyd. Siden lanceringen af WiMP HiFi er andelen af afspilninger af klassisk musik tredoblet i WiMP. Så brugerne har ekstra god grund til at glæde sig over, at der nu også bliver sat fokus på den klassiske musik i WiMP.

Med en musikdatabase på over 23 mio. numre, er WiMP allerede godt dækket ind på alle slags musikgenrer til forskellige typer af musikelskere. Den klassiske musik kan dog være lidt af en udfordring at navigere rundt i på streamingtjenesterne - selv for det klassiske publikum. En årsag er at søgefunktionen på streamingtjenesterne er opbygget med fokus på den udøvende kunstner. Og selv med den bedste søgemaskine kan det være svært at vælge mellem de mange søgeresultater. Derfor vil der fremover i WiMP blive angivet flere metadata ved hvert nummer. Informationer der bedre sikrer at man finder frem til den ønskede indspilning.

”I WiMP Klassisk vil brugerne fremover få nyheder, albumanbefalinger, playlister målrettet brugernes specifikke ønsker og behov samt mulighed for at følge med i hvad der sker på den klassiske musikfront – både herhjemme og i udlandet. Jeg glæder mig til at udbrede det store vidunderlige klassiske univers i WiMP”, siger den nye WiMP Klassisk redaktør Morten Ernst Lassen.

 

 

FAKTABOKS:

Morten Ernst Lassen er født i 1969 og uddannet sanger fra Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums Solistklasse i 1998.

1997 ansat som solist ved Deutsche Oper Berlin.

2001-’03 freelance operasanger – koncerter og forestillinger med bl.a. Berliner Philharmonikerne og Claudio Abbado over store dele af verden.

2003 vælger at indstille sin professionelle løbebane som sanger og siden ansat som leder i virksomheder som f.eks.: Berlingske, Tivoli, Universal Music og Radio Klassisk.

Gift med operasanger ved Det Kgl. Teater Inger Dam-Jensen, parret har to børn på hhv. 10 og 7 år.

Sist redigert onsdag, 16 april 2014 08:01
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.