onsdag, 18 desember 2013 19:37

PM8005 og SA8005 – Marantz går nye veier med nytt stereosett. Oppdatert 22.11.2014.

Skrevet av

Marantz lanserer et nytt stereosett. Og både den integrerte forsterkeren PM8005 og CD/SACD-spilleren SA8005 har en viktig nyvinnig.

Les mer:

I august kunne vi melde om det nye mellomklassesettet i stereo frå Marantz – PM6005 og CD6005. Nå lanserer Marantz et sett som befinner seg litt høyere på rangstigen. Og både forsterkeren og signalkilden har noen overraskelser på lur.

Vi starter med den integrerte forsterkeren PM8005, en elegant utseende skapning på 2x70 watt i 8 ohm. Ingen bakoversveis av effekten, men her er Marantz i tråd med egne tradisjoner. Marantz satser ofte på kvalitet fremfor kvantitet på sine moderat-end forsterkere hava effekt angår. Det som derimot bryter med tidligere Marantz-tradisjoner, er at de denne gangen har valgt å inkludere en prosessorinngang, eller HT-bypass som mange velger å kalle det. Marantz selv har valgt å kalle inngangen for «Power Amp Direct In». Så vidt vi har vært i stand til å registrere er dette Marantz sitt første produkt med en slik direkteinngang, og den er allerede på plass i vår eksklusive produktdatabase over forsterkere med prosessorinngang.

Tilføyelse 22.11.2014. Vi har i ettertid av en leser blitt gortt oppmerksom på at Marantz allerede hadde tre integrerte forsterkere med HT-bypass. Det dreier seg om Marantz PM-11S3, PM-14S1 og PM-15S2. Disse har nå også fått plass i vær produktdatabase for forsterkere med prosessorinngang. 

 

 

Signalkilden SA8005 er som navnet antyder også kompatibel med SACD. Det er vanlig at CD-spillere som lanseres nå til dags er utstyrt med digitale innganger for bruk som ren DAC, og mange har i tillegg en USB-DAC. Marantz har tatt skrittet enda et steg viere, og integrert en asynkron USB –DAC som i tillegg er i stand til å streame DSD, både i enkel og dobbel utførelse. For så vidt et logisk grep når man likevel har en DAC som er DSD-kompatibel. Men like fullt et uvanlig grep som Marantz skal h all honnør for.

Vi kjenner ikke priser i Norge. Marantz forhandles av Soundgarden.

Sist redigert lørdag, 22 november 2014 14:25
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.