onsdag, 31 desember 2003 23:00

Emma Bell – Handel operatic arias

Skrevet av

Handel er vel av de mer undereksponerte operakomponistene, og denne innspillingen av Emma Bell med Scottish Chamber Orcestra er med på å illustrere at det er på tide å gi disse komposisjonene enda større oppmerksomhet.

 

 

 

Musikk *****
Lyd ****
Plateselskap: Linn Records
Kjøp Cden her

 

 

 

 

Selv om det er snakk om arier fra verker der enkelte har datering helt fra tidlig på syttenhundretallet, er dette overraskende moderne, og mine assosiasjoner går i retning grenseområdene mellom barokk og wiener-klassisime på midten av århundret. Noe av dette kan nok tilskrives tolkingen dirigenten Richard Egarr har gitt disse ariene, som i mine ører tenderer med mot en romantisk retning mer enn den tidsautentiske som dagens barokkpoliti sverger til.

 

Og i enda større grad syns jeg Emma Bell bidrar til det romantiske i denne tolkingen. En voldsom dynamikk mellom det kraftfulle og det silkemyke er båret av en fantastisk stemmeprakt, og gjør denne innspillingen til en fryd å lytte til. Min favoritt på denne skiven er vel kanskje ”Piangerò la sorte mia” fra operaen Guilio Cesare, men det er svært mange nominerte.

 

Innspillingene er gjort i Usher Hall, Edinburgh, og kortversjonen av beskrivelse av lydkvaliteten må vel være noe sånt som: ”….så nå har jeg vært der også!”. Selvfølgelig er multikanalsmiksen på den hybride SA-CDen benyttet til å beskrive salen, og det er en beskrivelse det er lett å leve seg inn i. God dynamikk og utmerket oppløsning er kvaliteter jeg er vant til fra Linn Records, og denne innspillingen fyller oppforventningene.

 

Anbefales varmt.

Lest 3054 ganger Sist redigert torsdag, 23 januar 2014 10:40
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.