Friday, 27 June 2014 10:02

Naxos og KORK har inngått samarbeidsavtale.

Written by

Det 68 år gamle norske Kringkastingsorkesteret (KORK) har inngått samarbeidsavtale med den Klassiske giganten Naxos.

 

Samarbeidsavtalen går ut på at høydepunkt fra det historiske materialet til KORK skal gjøres tilgjengelig for et bredt publikum gjennom Naxos sine distribusjonskanaler. Det er et allsidi musikals materiale som blir gjort tilgjengelig, frå både digitale og analoge kilder.

 

Les pressemeldingen fra Naxos.


 

- Naxos og Det Norske Kringkastingsorkesteret (KORK) har inngått en samarbeidsavtale hvor høydepunkter fra arkivmaterialet som tilhører det 68 år gamle orkesteret vil bli gjort tilgjengelig for et størst mulig publikum gjennom Naxos sine globale markedsførings- og distribusjonsplattformer.

Planene omfatter utgivelsen av eksisterende opptak i både digitalt og fysisk format, samt forslag til nye innspillinger med et bredt repertoar fra Norske til Latinamerikanske komponister. Sistnevnte kategori reflekterer bakgrunnen og den spesielle interessen til KORKs sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya. Han er født i Peru og studerte både på Curtis Institute i Philadelphia og Juilliard School i New York. Han sluttet seg til KORK i starten av 2013-14 sesongen og har i dag en ekstra stilling som musikksjef i Fort Worth Symphony Orchestra i Texas. Han er også grunnlegger av Caminos del Inka, et multimediaprosjekt viet til å fremme den rike musikalske arven til Latin-Amerika.

Et av KORKs største aktiva er deres allsidighet; Ensemblet har et usedvanlig bredt repertoar som strekker seg fra kjernen i den klassiske musikken til samtidsmusikk, jazz, pop og rock. Orkesteret er en hyppig samarbeidspartner på konserter og scener som Ultima-Oslo Contemporary Music Festival og Oslo World Music Festival; det opptrer også regelmessig på den årlige Nobelkonserten.

Rolf Lannart Stensø, KORKs Orkestersjef
, uttrykte sin tillit til dette initiativet fra orkesteret. «Som et orkester, delvis finansiert av den norske offentligheten via brukerlisenser, har orkesteret vært oppmerksom på en forpliktelse til å gjøre sitt enorme arkiv av innspilt materiale mer allment tilgjengelig,» sier han. «Naxos ble identifisert som den optimale kanalen for å oppnå dette gitt sitt globale distribusjonsnett for både fysiske CD-er og digitale album.»

Klaus Heymann, grunnlegger og leder av Naxos, var like begeistret for utviklingen. «Vi er begeistret for muligheten til å arbeide tett sammen med et orkester av en slik allsidighet og kvalitet,» sa han. «Å kunne kartlegge et slikt rikt arkiv av innspillinger med tanke på fremtidig samarbeid er veldig spennende.»

Stig Slaattun og Gert Holmfred fra Naxos Norge kommenterer samarbeidet på følgende vis: «Det er med stor glede at vi på lokalt plan nå har en mulighet for å få fullt utbytte av lokale innspilte klassiske perler fra den store produksjon som har blitt foretatt de siste tiår. Utover de prosjekt som har en internasjonal kobling er det mange fantastiske norske lokale innspillinger som fortjener dagens lys, og som kanskje spesielt trenger å bli gjort tilgjengelig på nye digitale format.»

Last modified on Friday, 27 June 2014 13:26
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.