tirsdag, 03 mars 2015 09:29

TIDAL er lansert i Norge.

Skrevet av

Strømmetjenesten TIDAL ble lansert i Norge i dag, tirsdag 3.mars kl.10.00. Dette er en strålende nyhet for mange som er opptatt av musikk gjengitt i lossless CD-kvalitet.

 

Den 12. februar i år kunne vi formidle nyheten om at TIDAL blir lansert i Norge. Og i dag er altså den store dagen. Det er allerede kjent at TIDAL er WiMP sin eneggede tvillingbror, der veldig mye er svært likt. Men det er også noen forskjeller.

Hvis du ønsker å vite mer om disse forskjellene, kan du lese vår artikkel som publiseres senere i dag. Der tar vi for oss erfaringer etter å ha prøvekjørt TIDAL i noen uker, både som frittstående applikasjon, og som klient installert i streameren Linn Akurate DS. Stay tuned.

 

 

I mellomtiden kan du hygge deg med pressemeldingen fra TIDAL, gjengitt nedenfor:


 

 

 

Musikktjenesten TIDAL lanseres i Norge tirsdag 03. mars kl 10

WiMPs internasjonale HiFi-tjeneste TIDAL blir tilgjengelig i Norge i morgen, tirsdag 03. mars kl 10. Tjenesten blir i løpet av første kvartal tilgjengelig i 30 land, og vil gjennom sitt redaksjonelle innhold gi norske artister en unik mulighet til å nå ut til et internasjonalt publikum.

TIDAL introduseres som et separat varemerke og abonnement fra WiMP, med nytt utseende og tilgang til flere lydsystemer enn WiMP i dag har. Se fullstendig liste under.

Foreløpig er det den internasjonale utgaven av TIDAL som åpnes for nordmenn. En norsk utgave av TIDAL vil lanseres senere i år, men på grunn av høy interesse åpnes tjenesten for norske brukere allerede nå.

TIDAL har fått en strålende mottakelse og stor oppmerksomhet fra både presse, artister og lydutstyrsprodusenter. Tjenesten får først og fremst skryt for å endelig gi mulighet til å strømme musikk i CD-kvalitet, men fokuset på redaksjonelt innhold og tilgangen til videoer i HD-kvalitet er også noe som det legges merke til internasjonalt.

TIDAL ble først lansert i USA og Storbritannia i oktober, og vil i løpet av første kvartal være tilgjengelig i 30 land. Med en egen «Nordics»sjangerside, vil TIDAL gi norske og nordiske artister en ny arena for eksponering overfor et internasjonalt publikum.

«På Nordics nå løfter vi fram nye utgivelser fra The White Birch, The Megaphonic Thrift og så klart Susanne Sundfør som alle har et internasjonalt uttrykk og passer godt til vår profil. I tillegg har vi en flott spilleliste med tittelen Norwegian Jazz Progression, som løfter fram en rekke sterke jazzartister som har markert seg de siste månedene, blant annet Marius Neset, Møster! og Ellen Andrea Wang»,sier Sveinung Rindal, redaksjonssjef i WiMP og TIDAL.

TIDAL fronter denne uka også en egen spilleliste og featureartikkel i anledning by:Larm, hvor lytterne kan bli kjent med artister som Jonas Alaska, AURORA og Nordic Music Prize-nominerte Todd Terje.

«Vi ser allerede at artister som Röyksopp, Susanne Sundfør og Todd Terje streames mye i både USA og Storbritannia, så dette blir veldig spennende å følge videre,»sier Rindal.

WiMP påvirkes ikke av TIDALs lansering.

 

Fakta om TIDAL
TIDAL er den første globale musikktjenesten som kombinerer HiFi-lydkvalitet, HD-musikkvideo og redaksjonelt innhold. TIDAL er tilgjengelig i Norge, USA, Canada, Storbritannia, Irland, Spania, Italia, Portugal, Tsjekkia, Slovakia, Danmark, Nederland, Estland, Latvia, Litauen, Singapore og Sør-Afrika og lanseres i løpet av første kvartal ogsåi Østerrike, Kypros, Frankrike, Hellas, Ungarn, Romania, Sveits, Slovenia, Sverige, Tyrkia og Malta. Les mer påwww.tidalhifi.com.

•    Over 25 millioner låter

•    Over 75 000 musikkvideoer

•    Lossless lydkvalitet (FLAC/ALAC 44.1kHz / 16 bit - 1411 kbps)

•   Redaksjonelt innhold produsert av erfarne musikkjournalister og eksperter i bransjen

•    Eies av Aspiro AB, notert på Stockholmsbørsen. Største eier i Aspiro er Streaming Media AS med ca 75%. Streaming Media AS eies av Schibsted, Platekompaniet og Ferd.

•    Tilgang til lydsystemene Amarra, Anthem, Airable by Tune In Media, Astell & Kern, Audeze, Audiovector, AudioQuest, Auralic, Aurender, Bel Canto, Bluesound & NAD, Dan D'Agostino, Definitive Technology, Denon, DTS Play-Fi, Dynaudio, Electrocompaniet, Harman Omni, HiFiAkademie, ickStream, JH Audio, Linn, McIntosh, Meridian, Mirage, MartinLogan, Musaic Paradigm, Polk, Pro-ject, PS Audio, Raumfeld, Simple Audio, Sonos, Steinway Lyngdorf, Wadia, Wren Sound Systems. Flere systemer kommer, les mer på www.tidalhifi.com/download.

Følg TIDAL på http://facebook.com/tidalhifi og http://twitter.com/tidalhifi

 

 

Sist redigert tirsdag, 03 mars 2015 11:17
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.