torsdag, 12 februar 2015 12:16

TIDAL til Norge.

Skrevet av

 

TIDAL har nå en stund vært kjent som WiMP sin eksotiske bror. Nå kommer også TIDAL til Norge.

 

Det kan etter hvert virke litt forvirrende med alle fasetter av strømmetjenesten WiMP og TIDAL. Wimp har vært kjent en del år nå som den norske utfordreren til Spotify, og det var vel først da losslessvarianten WiMP HiFi ble lansert for et drøyt år siden at tjenestn vakte skikkelig oppmerksomhet internasjonalt. TIDAL ble lansert, først bare i England og USA, men etter hvert i en lang rekke land. Og det hele toppet seg vel da rappestjernen Jay-Z kjøpte hele kalaset fra Aspiro AB.

Og som en slags skjebnens ironi er det først etter at dette salget til USA ble kjent, at det nå blir kunngjort at TIDAL blir allment tilgjengelig også i Norge. Men TIDAL har en liten stund vært tilgjengelig for enkelte også i Norge. Eiere av blant annet Linn sine streamere har fått tilbud om et prøveabbonement på TIDAL, siden denne etter softwareoppdatering har blitt tilgjengelig som en integrert del av Linn DS. Og tilsvarende gjelder for en del andre streamere.

I første omgang vil WiMP og TIDAL leve side om side som separate abonnement og tjenester. Hva som skjer etter hvert er det få- eller ingen som vet. Vi har en stund nå antatt at WiMP og TIDAL ville slås sammen fullt ut etter hvert, men denne spekulasjonen får vi ikke bekreftet av WiMP/TIDAL.

 

 

Les Pressemeldingen fra WiMP / TIDAL her:


Musikktjenesten WiMP forbereder lansering av TIDAL i Norge

Den norske musikktjenesten WiMP lanserte i oktober sin internasjonale versjon av selskapets HiFi-tjeneste, TIDAL, i USA og Storbritannia. Tjenesten er senere åpnet i flere land og i løpet av første kvartal vil TIDAL være i totalt 30 land. Deriblant Norge.

«TIDAL har fått en vanvittig mottakelse fra internasjonal presse, artister og lydutstyrsprodusenter. Vi har også opplevd at mange nordmenn ønsker å prøve tjenesten,» sier Sveinung Rindal, redaksjonssjef for WiMP og TIDAL.

WiMP har fra oppstarten i 2010 satset på redaksjonelt, norsk innhold og har en målsetting om at minst halvparten av musikken redaksjonen promoterer skal være norsk.

Norsk-fokuset fortsetter

«Vi jobber med å lage en norsk versjon av TIDAL, som skal lanseres senere i år. Men på grunn av høy interesse velger vi først å introdusere den globale versjonen av TIDAL, slik at nordmenn også kan få prøve produktet som nå skaper stor oppmerksomhet ute i verden,» sier Rindal.

Den globale versjonen av TIDAL kommer til Norge i løpet av første kvartal og vil bli introdusert som et separat varemerke og abonnement fra WiMP. I løpet av året kommer også den norske TIDAL-versjonen.

«Vi velger å vise fram en flik av det internasjonale redaksjonelle tilbudet vårt i Norge, for de som ønsker en titt. For oss som norsk selskap er det imidlertid viktig å opprettholde fokus på norsk musikk. Vi søker derfor nå etter en norsk musikkredaktør for TIDAL», forklarer Rindal.

TIDAL åpnes i Norge senere i første kvartal. WiMP påvirkes ikke.

For mer informasjon, kontakt: Kristin Eldnes, Kommunikasjonssjef, WiMP, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., 90807389.

Om WiMP
WiMP er en musikktjeneste som vil inspirere brukere til å finne ny musikk og gjenoppdage gamle favoritter. En norsk redaksjon gir deg daglige anbefalinger, tips og spillelister for alle anledninger. Tjenesten er tilgjengelig på datamaskiner og mobiler, nettbrett og nettverksspillere samt via TV-boksen til Canal Digital. Les mer på www.wimp.no eller www.wimpmusic.com.

Om TIDAL
TIDAL er den første globale musikktjenesten som kombinerer HiFi-lydkvalitet, HD-musikkvideo og redaksjonelt innhold. TIDAL er tilgjengelig i USA, Canada, Storbritannia, Irland, Nederland, Belgia, Luxemburg, Finland og lanseres i løpet av første kvartal også i Danmark, Estland, Frankrike, Hellas, Italia, Kypros, Latvia, Litauen, Malta, Norge, Portugal, Romania, Sveits, Singapore, Slovakia, Slovenia, Sverige, Sørafrika, Tsjekkia, Tyrkia, Ungarn og Østerrike. Les mer på www.tidalhifi.com


 

 

 

 
 
Sist redigert torsdag, 12 februar 2015 13:39
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.