onsdag, 20 april 2016 06:04

TEST: Oyaide PA-2075DR V2 armkabel.

Skrevet av

 

Noen husker kanskje at jeg tidligere testet en Oyaide armkabel og kom med en klar anbefaling av denne kablen. Så plutselig ble kabelen borte fra butikk hyllene og var ikke og få tak på lenger. Grunnen var at Furukawa som var kobber produsenten hadde sluttet og lage PCOCC-A kobber og således sto plutselig Oyaide uten ønsket kobber kvalitet. Etter mye om og men fant Oyaide ut at eneste løsning på det hele var og produsere kobberet selv. Og med et har det kommet ut en helt ny kabel som altså heter PA-2075DR V2, den gamle het PA 2075DR og var blå av farge og litt omtale om den kan du lese her.

Den nye V2 utgaven av PA 2075DR er i likhet med forgjengeren blå av farge. Den kan leveres som vanlig rca-rca for de som har rca uttak bak på sin spiller eller man kan få den med vinklet eller rett "Din" plugg som jo er standard på mange armer som blant annet Graham, SME, Jelco m.flere. Og ikke minst er prisen under 3.000,- enda, til tross for den tragiske norske kronekursen for tiden.

Det nye Oyaide kobberet heter 102 SSC og er utviklet for at det skal være så rent som mulig og det brukes til og med ekte diamanter i prosessen med tilvirkning av kabelen, mer om dette kan du lese om på Oyade's hjemmeside.

Trenger man og bytte ut armkabelen ? Kjøper man en ny arm som leveres uten kabling er jo valget lett, men mange spillere blir levert med kabler som ikke akkurat er veldig bra, og på disse kan en Oyade kabel som dette gjøre underverker.

Som et eksempel: Jeg hadde en Linn arm som jeg byttet ut orginalkabelen med en Oyade kabel på. Og for og si det sånn: jeg bytter ikke tilbake igjen, det var nemlig i mine ører en klar forbedring lydmessig.

For meg er det lyd, og lyd kontra pris som er nr. 1. Mange legger ned enorme summer på kabling, mens andre mener det er bortkastede penger og at alle kabler lyder likt. Jeg må nok innrømme at jeg hører til gruppen som er lett skeptisk og jeg skal høre det klart selv hvis jeg skal legge ut store summer på kabler.

Det som ER sikkert, er at det er stor forskjell på kabler, men at det ikke nødvendigvis alltid er de dyreste som er best.

Sett fra mitt ståsted er en kabel et nødvendig onde og skal aller helst påvirke musikksignalet minst mulig. Dvs at en kabel bør ha minst mulig motstand i selve kabelen, men det er også særdeles viktig at loddinger, og ikke minst pluggene ikke påvirker lyden. Eller for den saks skyld impedansen, som jo er veldig viktig hvis man kjører signalet fra platespilleren inn i en MC trafo. Er ikke kabelen nøytral i så måte, blir alle utregninger og beregninger vedr intern impedans i pickupen kontra hvilken last trafoen "ser" helt på viddene.

En annen ting som er veldig viktig er at en kabel som skal brukes mellom en platespiller og en platespillerinngang er godt skjermet, og gjerne at den har en jordingskabel. Alle disse tingene er vel i varetatt hos Oyaide PA-2075DR V2.

 

 

 

Hva med lyden da ?

Jo den er det egentlig ikke så mye å si om, annet enn at det later at lyden påvirkes svært lite av denne kabelen. Hvilket jo igjen er det ultimate en slik kabel kan gjøre.

Den forrige utgaven utmerket seg jo også med en stor gjennomsiktighet og liten filtereffekt. Jeg opplever vel at den nye kabelen har tatt enda et skritt i riktig retning når det gjelder å ikke påvirke lyden. Med det mener jeg at selv ved bruk sammen med armer og riaa'er i 100.000 kroners klassen så føler jeg ikke at det er noen lydmessige begrensninger i denne kabelen. Den later til å slippe gjennom det aller meste uten noen lydmessige minuser. På samme måte som med den gamle utgaven kan jeg ikke gjøre annet enn å komme med den varmeste anbefaling. Fornuftig priset og meget bra performance pr krone etter min mening. For ordens skyld - jeg beholder testobjektet selv som referanse for rimeligere armkabler.

 


 

Exotic Audio er skandinavisk distributør av Oyaide.

Norsk forhandler er Audio Aktøren.

Lest 20893 ganger
Rudi

Vinylguru

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.