søndag, 02 april 2017 21:25

Vårpuls 2017 Spesial

Skrevet av

 

I år fikk undertegnede skviset inn et par besøk i Oslo under vårpuls 2017 og her er noen av inntrykkene mine. Det ble kun tid til besøk hos Duet audio's for meg nye lokaliteter i Akersgata og en tur innom Sterofil i Grensen.

 

Duet Audio

Hos Duet Audio slo man på stortromma med besøk av importøren av bla Isol 8 strømrensing, Rockport høyttalere og Dr Feickert platespillere.

Med en gang man kom inn døren stod Rockport Mira Grand II og spilte vakrere og bedre enn jeg noensinne har hørt - dette tiltross for at jeg har hatt samme høyttalere hjemme i flere år hos meg selv. Grunnen til at de spillte så bra var nok at de hos Duet Audio fikk en god del mer luft rundt seg. 3,5-4 meter opp til taket, og godt med plass rundt seg. Lyden var MEGET bra, og som sagt den beste jeg noensinne har hørt fra den høyttaleren. Selvfølgelig analog kilde med en Dr Feickert Woodpecker, Jelco 12" arm og en Zyx 4D. Samt en EAR 324 riaa som borget for godlyden.

Lenger inn i lokalet sto de massive Rockport Altair og spillte, en høyttaler til tett oppunder EN million kroner. Massiv lyd fra en massiv høyttaler, ellers hadde man mulighet for å lytte til de mindre modellene fra Rockport som Mira Monitor og "billig"-modellen Atria til kun 249.000.- som faktisk også ga fra seg lyd av meget høy klasse, selv om den nok liker seg i litt mindre rom en hva som var tilfelle her.

 

Elektronikken i denne enden av rommet bestod av noen enorme rør monoblokker. Og også her var den analog kilde med Dr Feickert Blackbird med en MySonicLab pickup i "mellom"-prisklassen til MySonicLab . Dvs 50-60,000 kroner. En verdens premiere på Dr Feickerts nye Riaa var det også. Riktignok kun en prototype, men som virket meget lovende med egen fjernkontroll til justering av impedanse og gain osv osv. Denne skal jeg komme tilbake til. Det hele spilte meget bra, selv om jeg fullstendig falt for lyden fra Mira Grand II i det i dette tilfellet litt mindre anlegget.

Den nyeste Leonard Cohen skiva ble flittig bruk og det første kuttet er bare helt rått. Man kan si det slik: jeg var nok Rockport "fan" før jeg kom til denne butikken og har på ingen måte blitt mindre "fan" nå.

 

 

Ellers i butikken var det mange Piega høyttalere i prisklassen helt opp til 1,7 millioner. Ja du leste riktig. En mellom modell fra Piega i tre finish hadde de også til kun 650,000.-. Det var jo rent billig i forhold til de store modellene fra samme merke. Muligens ikke for alles lommebok, men dog.

Ellers var som sagt Henrik og Kim fra Exotic Audio til stede på lørdag med kyndig veiledning om alle deres produkter, noe mange satte pris på, la jeg merke til.

 

 

 

Stereofil

Som sagt var jeg også innom Stereofil og der kjørte man hardt på merker som Sonus Faber, McIntosch, MBL og Audio Research. Simen fra Audio Research/Sonus Faber importøren Mono AS var til stede og fortalte om deres produkter. Ingen store nyheter, men det gikk mer i det samme som ble presentert nylig i Bergen.

Ellers var noen nye strømrens-produkter jeg ikke har sett før, med en gibbal trafo lignende sak inni kabinettet. Desverre var det ingen som hadde tid til å forklare noe som helst for meg om denne, så det får bli en annen gang.

 

 

Ellers er Sterofil en butikk med stort utvalg av produkter på liten plass, men dessverre også med meget begrensede muligheter for å kunne sette seg og lytte til produkter pga trange lokaler og en god del folk.

Oppsummert vil jeg si at Vårpuls for meg var hyggelig og oppløftende. Som sagt var jeg allerede Rockport fan før jeg tok turen til Duett Audio. og det har bare forsterket seg nå. Jeg skal nok sørge for å ta turen igjen når det blir Høstpuls og da ta meg tid til å gå i flere butikker.

 

 

Rudi April 2017.

 

 

Lest 7250 ganger Sist redigert mandag, 03 april 2017 20:24
Rudi

Vinylguru

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.