lørdag, 19 september 2015 08:02

Denon AVR-X6200W – ny nestkommanderende AV-receiver

Skrevet av

 

Denon lanserer en ny modell som legger seg under toppmodellen AVR-X7200W. AVR-X6200 fremstår som et spesielt interessant alternativ for den som ønsker å ha full pakke med dekoding, men uten å ta det helt ut prismessig.

 

 

Vi så de første konturene av denne nestkommanderende AV-receiveren allerede på forsommeren i år, og skrev flyktig om den i vår artikkel om Denon sin nye generasjon med AV-receivere. Denon har likevel holdt tilbake den offisielle lanseringen av AVR-X6200W til nå, og det er mye interessant stoff som legges frem i denne nykommeren.

Vi starter med 3D-dekoding, som er det område det kanskje er størst interesse omkring ved siden av 4k. For Denon er sammen med fetter`n Marantz den eneste main-stream produsenten som tilbyr alle de tre nye formatene. Dolby Atmos har etter hvert blitt obligatorisk langt ned i budsjettklassen, og å år lover de fleste store produsentene også oppgradering til DTS:X på sine nyeste modeller.

Sistemann Auro-3D er det derimot fremdeles de fleste produsentene som fremdeles nøler med å implementere. Bortsett altså fra Denon og Marantz. På Fjorårets serie måtte du opp i AVR-X5200W for å få muligheten for oppgradering til Audo-3D, mens det i årets serie er tilgjengelig også for AVR-X4200W. Og altså også på den ferskeste modellen AVR-X6200W, som samtidig blir den minste modellen fra Denon som gir mulighet for et fullt 11-kanals oppsett – eller 7.1.4, riktignok ved hjelp av ekstern effektforsterker for de to siste kanalene.

Men Denon AVR-X6200 byr selvfølgelig på mer enn 3D-dekoding. Vi starter med forsterkerdelen, som har 9 kanaler med 140W i 8 ohm, (oppgitt med samtidig drift i to kanaler). Det er pre-out for 13.2, mens dekoding har en grense på 11 kanaler.

I den trådløse avdelingen savnes intet. WiFi og Bluetooth er etter hvert obligatorisk langt den i budsjettklassen, og for Denon sitt vedkommende inkluderer dette Airplay, DLNA og støtte for Windows 8. Når også Spotify Connect er på plass, er det vel egentlig bare Tidal man kunne ønsket seg på toppen implementert direkte i receiveren.

 

 

Denon AVR-X6200W er forberedt for 4k, og har HDCP 2.2. Den tilbyr også oppkonvertering til 4k.

Denon er trofast mot Audyssey romkorreksjon, og her er det Multeq XT32 som er implementert. En god app for iOS og Android er også en del av Denon sin verden, og støttes selvfølgelig også av AVR-X6200W.

 

 

 

Prisen i Norge er ikke kjent for oss enda, men det er grunn til å anta at man vil vipper over på 20-tallet.

Importør av Denon er Hi-fi klubben.

 

Se Denon sin presentasjonsvideo av AVR-X6200W

 


Sist redigert lørdag, 19 september 2015 08:09
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.